Lapsiperheen ilmaiset menot Tampereella

Lasten menot tampere


Tampere on täynnä ihania ilmaisia juttuja lapsiperheille! 

Ilmaiset seikkailut helpottaa tietenkin perheitä taloudellisesti, mutta se tuo myös rentoutta ja alentaa turhaa stressiä. Lasten kanssa ei koskaan tiedä, koska on hyvä hetki siirtyä takavasemmalle. Seikkailujen ollessa ilmaisia säästytään suuremmilta harmituksilta, vaikka retki loppuisi ennen aikojaan. Tietenkin ilmaisiin paikkoihin lapsia on helppo viedä vaikka monta kertaa uudestaankin. 


Vapriikki lapsiperheen museo

Suomen pelimuseo


Lapsiperheen ilmaiset menot

Ilmaiseksi museoon Tampereella


On jotenkin ihastuttavaa, kun 5-vuotias poikani kysyy, että koska mennään taas museoon?!

Tampereen Tampellasta löytyykin mahtava Museokeskus Vapriikki, jossa lapseni viihtyvät erityisen hyvin. Museon yläkerrassa on mm. Pelimuseo ja Luonnontieteellinen museo, jotka ovat niitä omien lapsieni lemppareita! Nukkekekkerit näyttelyn takaa pääsee ihastuttavaan leikkihuoneeseen, jossa satupuun varjossa saa leikkiä leikkimökissä, puhelinkopissa, sekä pehmokoirien koirankopilla vapaasti. Jos uskaltautuu kurkkaamaan leikkimökkihuoneen nurkan taakse, niin sieltä löytyy vielä mm. jättilegoja ja ihana junarata.

Alakerrassa on yleensä vaihtuvia näyttelyjä. Viimeksi kävimme Birckala viikinki näyttelyssä, joka kuitenkin oli 5-vuotiaan mielestä ihan liian pelottava. 9-vuotias tyttömme olisi taas viihtynyt siellä kauemminkin.

Perjantaisin klo 15-18 ei kukkarokaan kevene, sillä sisäänpääsy on suureen osaan museon näyttelyistä ilmainen.

Museokeskus Vapriikki
Alaverstaanraitti 5, Tampere
Perjantaisin klo. 15-18 ilmainen sisäänpääsy osaan museon näyttelyistä


Lasten kulttuurikeskus Rulla

Ilmainen Lasten kulttuurikeskus Rulla


Finnlayssonin vanhojen tehtaiden välistä löytyy ovi Lasten kulttuurikeskus Rullaan
Se on näin heinäkuussa kiinni, mutta aukeaa taas 5.8.2017. Kesätauosta huolimatta Rulla on niin ihana paikka, että siitä vaan on pakko vinkata! 

Rullaan pääsee ilmaiseksi ja moni pitääkin sitä sellaisena lapsiperheen sadepäivän pelastuksena. Rullassa on vaihtuvia näyttelyjä ja viimeksi näyttelytila oli täynnä kaikkea ääntä tuottavaa. Sadekepit rohisi ja sai siellä ihmetellä sitäkin, että miten ihmeessä henkaristakin lähtee ääntä. 

Rullassa on myös vauvoille ja taaperoille mystisen ihastuttava "vedenalainen maailma". Saa sinne toki muutkin kurkistaa, kuin vauvat. Tyttäreni mielestä vedenalainen maailma onkin erityisen ihana! Meduusat, kalat ja katosta leijuva merenneito on uskomattomat hienoja!

Kesätauon jälkeen Rullaan kannattaa ehdottomasti suunnata! 

Lastenkulttuurikeskus Rulla
Finlayssoninkuja 6
Vapaapääsy!

Aukeaa kesätauon jälkeen 5.8.2017
Avoinna to-pe 9-14
La- su 10-16


Ps. Rulla muuttaa ensi vuonna vanhalle kirjastotalolle Keskustorin viereen. 


Särkänniemi ilmainen angry birds land

Särkänniemen ilmainen Angry birds land


Jos tavalliset leikkipuistot alkaa kyllästyttää, niin  Särkänniemen Angry Birds Landiinkin on vapaapääsy! 

Angry Birds Landista löytyy valtava seikkailurata, jossa saa helposti kulutettua aikaa kauemminkin. Kiipeilytelineen vieressä saa otettua myös hulvattomat vesihöyrysuihkut. 

Särkänniemen sivuilla on oiva kalenteri, mistä voi katsoa aukioloajat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti