Rv 5+5

sähköinen äitiyskortti

Varasin eilen ensimmäisen neuvola ajan. Puhelimeen vastasi yksi erityisen ihana terveydenhoitaja, joka oli meillä silloin, kun esikoinen oli ihan pieni. Hän sijaisti kuulemma varsinaista terveydenhoitajaamme näin kesäloman ajan. Teki koko ajan mieli kysyä,jos olisimme saatu neuvola-aika sittenkin häneltä. En kuitenkaan kehdannut... Jäin kuitenkin miettimään, millaisin perustein voisi terkkaria vaihtaa...
Sain samalla soittokerralla ajan myös ensimmäiseen ultraan. Ultra aika on elokuun lopulla ja se jännittää jo nyt!

Jo viime viikolla ilmaantui kummalliset huimaukset ja pahoinvoinnit. Tällä viikolla sen sijaan on iskeneet päänsäryt, mutta kuvittelin, että ne vaan johtuu lähenevästä ukkosesta. Tosin meitä ympäröi joka suunnasta isot järvet, joten harvemmin ukkonen jaksaa puskea tänne asti. Alkuraskauden päänsäryt on kuitenkin kuulemma melko tavallisia ja johtuu useimmiten hormoonien vaihtelusta.

Sähköinen neuvolakortti


Sain ekaa neuvola-aikaa varatessa myös Ipana tunnukset. Edellisissä raskauksissa olen täytellyt sinne lähinnä synnytystoivelistaa, mutta nykyään sieltä löytyy myös sähkoinen neuvolakortti, esitietolomake ja mm. tietoa raskuaden kulusta.

Esitietolomakkeesta löytyy kyllä edelleen myös sarake, johon voi täyttää toiveita synnytyssairaalaa varten. Sarakkeen ohjeteksti on kuitenkin musta hieman hölmö:

 "Toivomukset-osiossa kirjataan äidin tooivomukset synnytyssairaalalle vapaana tekstinä. Esimerkiksi äidin on hyvä kertoa aikaisemmista imetyksistä, mahdollisista ongelmista ja toivomuksista imetykseen liittyen."

Tekstistä tulee sellainen kuva, että ainoa asia, mitä synnyttävä äiti voi synnytyssairaalalta toivoa olisi imetysohjaus! Aika järkkyä...

Oma synnytystoivelistani on selkeytynyt jokaisen synnytyksen myötä. Tietenkin mitä tahansa voi tapahtua, mutta hyvä synnytys on itselläni kiinni aika pienistä asioista. Tunteesta, että saan päättää omasta kehostani ja kokisin tulevani kuulluksi. Synnytyskipuihin mulla auttaa lämmin suihku. Jos lapsi joudutaan viemään syntymän jälkeen keskolaan, en haluaisijäädä heti synnytyssaliin yksin, niin kuin esikoisen synnytyksen jälkeen jäin. Myönnän, ettei lista ole ihan näin lyhyt, sillä on mulla muutama toive mahdollisen sektionkin varalle, mutta aika pienet jutut tekevät synnytyksestä kuitenkin parhaan mahdollisen.

On tietenkin hieman hassua miettiä jo nyt synnytystoiveita, kun ei olla vielä ns. turvallisilla viikoillakaan. Synnytys on kuitenkin ollut mulle aina äärinmmäisen voimauttava kokemus ja myönnän, että ajattelen sitä jo nyt!


Mun rv 5+5 raskausoireet: 


Pahoinvointi
Huimaus
Päänsärky
Tihentynyt virtsaamisen tarve
Väsymys (muutamat päiväunet on kyllä vetästy)
Hajuaistin herkistyminen
Tekee mieli syödä useammin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti