Raskaus ja korkea verenpaine

Raskaus ja korkea verenpaine

Niin siinä kävi, että ensimmäisellä neuvolakäynnillä verenpaineeni oli huiman korkea. Korkea verenpaine voi olla vaaraksi sikiölle, joten sain parin viikon päähän lääkäriajan. Tämän lisäksi kävin hakemassa terveysasemalta verenpainemittarin lainaan. Päivittelen muutaman viikon verenpainearvojani Ipanaan ja lääkäri sitten niidenkin pohjalta päättää mahdollisesta raskauden aikaisesta verenpainelääkityksestä.

Otin ensimmäiset verenpaineet kotona päivällä. Odotin ensin pari minuuttia paikallani istuen, ennen mittaamista. Sain tuloksen, joka oli parempi, kuin neuvolassa mitattu, mutta silti turhan korkea. Odotin vielä 5-minuuttia ja mittasin uudestaan. Tällä kertaa sain tulokseksi 124/80. Voi siis olla mahdollista, että mulla on jokin valkotakki/verenpainelaite kammo. Toivon todella, että olisi näin ja lääkitystä ei tarvittaisi!

Vaikken haluaisikaan lääkkeitä syödä, niin en tietenkään halua leikkiä tulella. Aika näyttään millaisia mittaustuloksia muutaman viikon sisällä saan.

Korkea verenpaine voi olla myös yksi merkki mahdollisesta raskausmyrkytyksestä ja senkin takia sen seuranta on niin tärkeää.

- Riina

2 kommenttia:

  1. Verenpaineen mittaus tasaisin väliajoin on ollut ajankohtaista minullakin raskausaikana. Siskolla on myös korkeat verenpainearvot ja lääkitys harkinnassa. Onneksi löysi itselleen asiantuntevan lääkärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotimittaukset oli onneksi siedettävämpiä, eikä verenpainelääkitystä tällä erää tarvittu. Toi kuitenkin tosiaan turvaa, että asiaa seurattiin tiiviisti ja sain mahdollisuuden mitata arvoja kodin rauhassa. Asiantunteva lääkäri on kyllä kullanarvoinen. :)

      Poista