Rv 12+2

rv 12, raskausviikko 12


Kävin lääkärissä korkean verenpaineeni takia. Neuvolan terkkari oli sitä mieltä, että luultavasti saan ainakin raskausajalle verenpainelääkkeet. Lainasin kuitenkin Tammelakeskuksesta verenpainemittarin ja merkkasin tiedot Ipanaan. Yllättäen kotona mitatut arvot oli paljon alemmat, kuin vastaanottopaineet. Mulla on siis mitä ilmeisemmin valkotakkikammo!

Lääkäri oli asiasta samaa mieltä ja kaameiden vastaanottopaineiden takia en tarvitsisi verenpainelääkettä tällä erää. Huh! Hän kuitenkin oli melko varma, että muutaman vuoden päästä lääkkeet olisi syytä kuitenkin aloittaa. Lääkäriä kuunnellessa päätin kuitenkin vakaasti, etten tulisi todellakaan tarvitsemaan lääkkeitä! Vaikka sukurasitteena kannankin korkeaa verenpainetta, niin uskon, että jostain löytyy jokin biohakkeri keino, jolla voin välttää lääkityksen ja pitää verenpaineeni siedettävällä tasolla... Tai niin ainakin täällä kovasti uhoan!

Lääkäri päätti ympätä samalle käynnille alkuraskauden lääkärikäynnin tutkimukset. Raskausviikkoja oli tuolloin hieman alle 12. Hän kokeili silti hätäisesti etsiä sydänääniä dopperilla, mutta koska sydänääniä ei löytynyt heti ja olin juuri käynyt ultrassa, niin lääkäri ei jaksanut niitä etsiä. Myönnän, että se ehkä hieman harmitti, sillä seuraavan kerran kuulen sydänäänet vasta ultrassa lokakuun lopulla ja seuraava neuvolakin on vasta marraskuussa....

Seuraavaksi lääkäri teki sisätutkimuksen, Kurkkasi ja kokeili kohdun suun. Ulkosuu oli yhdelle sormelle auki, mutta hän vakuutteli sen olevan uudelleensynnyttäjille tavallista.

Pissa oli puhdas, joten mitään huolta senkään suhteen ei ollut.

Seuraava ultra on lääkärille lokakuun lopulla ~ rv 20. Neuvolan lääkäri oli sitä mieltä, että ultra olisi lääkärille vain siksi, että mulla on korkea verenpaine ja siellä katsottaisiin napavirtaukset. Naurahdin ja sanoin, että kyllä se on ihan ennenaikaisuuden riskin takia. Tietenkin korkea verenpaine varmaan voi vaikuttaa ennenaikaisuuteenkin. Ennenaikaisuuden riskin takia tiheämpi seuranta on alotettu mulla kuitenkin edellisissäkin raskauksissa melko aikaisin.  Kolmenkymmenen raskausviikon jälkeen on yleensä kohdunsuulla ollut jo muutoksia, joten silloin yleensä on alkaneet ne pakkolepo puheetkin. Nyt yritän pitää jalat entistä tiukemmin ristissä, jotta muutoksia ei tapahtuisi liian aikaisin. On pakko vaan kuunnella kehoa tarkasti alusta asti!

Ihana syyskuu on kuitenkin täällä! Se on ihan lemppari kuukausi, vaikkin syksy saa väistämättä ajattelemaan, että "winter is coming, knit faster"....

<3 Riina

Raskausoireet rv 12+2 

- vatsan turvotus. 
- viime yön alaselkä kivut pisti hieman huolestumaan

Rv 12+2

Kahdentoista raskausviikon alussa sikiö alkaa näyttää jo vauvalta, vaikka pää onkin suhteettoman suuri ja keho hintelä. Sikiö alkaa jo heilutella käsiä ja jalkojaan, sekä seuraavaksi päätä ja vartaloa. Tässä vaiheessa moni jo huokaisee helpotuksesta, sillä nt-ultran jälkeen keskenmenon riski on enää varsin pieni. Myös alkuraskauden pahoinvointi yleensä alkaa olla takana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti