1-vuotiaan minimalistinen vaatekaappi


Tietenkin jokaisen perheen arki on yksilöllinen ja sopivan vaatemäärän löytää vain kokeilemalla. Meillä pesukone pyörii joka päivä ja siksi vaatemäärän pystyy pitämään varsin pienenä. Lapsi on kotihoidossa, joten kuravaatteita, tai kaksoiskappaleita ulkovaatteita ei tarvita. Kuulemma moni päiväkotilainen sen sijaan tarvitsee...

Meillä vaatteet on niin saatuja, kirpparilta hankittuja, kuin kaupasta ostettujakin. Uusissa vaatteissa yritän pääsääntöisesti ostaa mahdollisimman lähellä tuotettuja ja  myrkyttömiä vaatteita. Ulkovaatteissa tosin olen tehnyt kompromissin. Tytölle ostin Reimalta PF-vapaan haalarin. Vaikka Reiman haalarit tehdään Kiinassa, niin on hienoa, että he ovat luopuneet perfluoratuista yhdisteistä, joiden sanotaan olevan aikamoinen ympäristöhaitta. Perfluoratut yhdisteet eivät nimittäin hajoa, vaan kulkeutuvat salakavalasti jopa arktisille aluille asti. Silloin meidätkin kyllästetään hiljalleen vettähylkivillä fluorihiiliyhditeillä, joiden sanotaan vaikuttavan mm. siittiöiden määrään ja laatuun...

Villavaatteet on kovassa käytössä kantoliinnaillessa. Jos tarkoitus ei ole jäädä ulkoilemaan, vaan käydä tytön kanssa vaikka vain asioilla, niin en kantoliinaan yleensä pue ulkohaalaria lainkaan. Olen löytänyt miehen kaapista oivallisen takin, josta saa hihat pois. Se mahtuu hyvin oman takkini alle ja tyttö mahtuu hyvin hihattoman takin sisään. Tällöin kummmallekaan ei tule kylmä. Tuulisella säällä mun on silti pakko heittää päälleni vielä kaulaliina, sillä muutoin tuuli puskee väkisin kantoliinaillessa kaula-aukosta sisään. Tyttö on niin sirppana, että samat villahaalarit on mennyt meillä tosi pitkään. Ehkä muutaman kuukauden päästä on silti pakko hankkia yksi kokoa isompi Ruskovilla.

Pottailu on sujunut tytöllä vielä hieman vaihtelevasti. Käytössä on kertakäyttövaipat, vaikka olen tainnut kaikkien kohdalla kokeilla alussa kestovaippojakin.... Luulen että vatsassa kasvavan vauvan kohdalla on pakko vain alusta asti myöntää, ettei kestovaipat ole meidän juttu. Vauvojen vessahätäviestintä juttuihinkaan ei ehkä herkkyyteni edelleenkään riitä.

Kuvassa ei muuten ole ihan kaikkia vaatteita, vaan osa on pyykissä, osa päällä ja kenkiä en edes viitinyt kuvaan raahata.

1-vuotiaan minimalistinen välikausivaatekaappi: 

3kpl bodyja
1kpl  paita 
1kpl puuvillahaalari 
1kpl Miraakkelin mekko 
3kpl housuja 
1kpl sukkahousuja 
5kpl puuvillasukat
2kpl villasukat
2kpl hanskoja
1kpl pipo
1kpl kauluri 
2kpl villahaalareita
1kpl villaiset terättömät potkuhousut
1kpl villapaita
1kpl välikausihaalari
1kpl kengät

Yhteensä: 27kpl

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä postaukset:
Mitä vastasyntynyt tarvitsee?
5-vuotiaan minimalistinen vaatekaappi


4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus, jotenkin inspiroiva :)

  VastaaPoista
 2. Onko nämä teidän lasten vaatemäärät toimineet käytännössä? Onko määrä lisääntynyt talven myötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatemäärä on toiminut meidän pesuväleillä tosi hyvin! Kaikki lapset on kuitenkin yksilöitä, joten kullekin lapselle oikeaa vaatemäärää löytyy vain kokeilemalla. Vaatemäärä ei ole juurikaan lisääntynyt, mutta kaivoin poikasen vanhan toppahaalarin jemmasta pakkasia varten jo esille kuopukselle. Vielä on kuitenkin ollut sen verran lauhaa, että ollaan pärjätty tarpeellisella määrällä villavaatteita ja välikausihaalarilla. Hanskat on vaihtuneet kuitenkin kanssa jo paksumpiin. Muillakaan mitään kovin suurta lisääntymistä ei ole vaatteiden määrän suhteen tapahtunut, mutta kasvun ja kulumisen takia on hiukan pitänyt ostaa uusia. Pitääkin ensi vuoden alussa vaikka taas kuvata ja laskea kaikkien lasten talvivaatemäärät. :)

   Poista