Kosken kuohuja ja Foodinin luomuherkkuja

pesurinkosken mylly

Kipaistiin eilen perheen kanssa Tyrväällä mun vanhemmilla. Sain kotiin viemisiksi äidiltäni valtavan kassillisen mustikoita, joten kelpaa taas tehdä smoothieita!

Pysähdyttiin kotimatkalla myös Pesurinkosken myllylle. Myllylle johtavan hiekkatien varrella kasvoi vadelmia, sekä punaviinimarjoja ja olihan niitä ihan pakko maistaa, vaikkakin marjat olivatkin ottaneet jo hiukan kylmästä nokkiinsa. Myllyn ovi oli lukossa, mutta kosken kuohuja oli silti mahtavaa katsella lasten kanssa!  Myllyn takaa löytyy pieni silta kosken yli, mutta sillan lankut oli liukkaat ja paikoitellen sen verran huterat, joten en uskaltanut  antaa lasten siellä pahemmin heilua. Kuvan kävin kuitenkin itse nappaamassa sillalta.

Kuuleman mukaan myllyssä jauhettiin leipäviljaa vielä ehkä 70-luvun alussa. Kyläläiset saivat myllyn käyttöönsä ja lähialueen asukkaat kävi aluksi itse jauhamassa omat jauhonsa myllyssä. Kaikilta viljan jauhaminen ei kuitenkaan luonnistunut kovin hyvin, joten kyläläiset päättivät lopulta vuokrata myllyn eräälle valtavan kokoiselle miehelle, joka toimi myllärinä siihen asti, kunnes myllytoiminta lopulta loppui kokonaan.

Pesurin mylly on todella kaunis, mutta toivoa saattaa, että siitä pidettäisiin vielä nykyistäkin parempaa huolta.

foodin luomu herkut

Perjantaina tuli myös tilaamani ihanuudet foodinilta!  Pähkinöitä ja aurinkokuivattuja tomaatteja syö miellään näin raskaana ollessakin, vaikka kyllähän Foodinilta löytyy tietenkin mm. puhdistavia chlorella ja spirulina jauheitakin. Raskaana, tai imettäessä en ole kuitenkaan niitä uskaltanut vedellä.

Foodinilla kaikki tehdään äärimmäisellä rakkaudella. Tuotteet tuotetaan eettisesti ja luonnonmukaisesti. Foodin maksaa viljelijöille reilun korvauksen sadosta ja he käyvät vuosittain vierailulla tuotantotiloilla. He tahtovat olla varmoja tuotteiden alkuperästä ja puhtaudesta.

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti