Lapsiperheen tavaratulva

lapsiperheen tavaratulva

Lapsiperheen tavaratulva on yleensä valtava! Yritän itse elää minimalistisesti ja osin opettaa lapsianikin siihen. Omalle kuluttamiselle tulee kuitenkin helposti sokeaksi. Ovesta virtaa salakavalasti kaikkea mahdollista. Olenko oikeasti niin minimalisti, kuin kuvittelen? Voisinko kuluttaa viisamminkin? Kestääkö maailma minun kulutustottumuksiani?

On aika katsoa meidän perheen tavaratulvaa silmiin, joten päätin aloittaa postaussarjan, jossa kerron vuoden ajalta kaikki meille kulkeutuvat tavarat. Tietenkin ruoka kattaa suuren osan ekologisesta jalanjäljestä, mutta päätin nyt keskittyä vain tavaraan. 

Aluksi ajattelin, että en listaa mitään kuluvia hyödykkeitä. Iso osa lapsiperheen tavaroista, pesuaineista ja esimerkiksi vaipoista on kuitenkin juuri niitä kuluvia. Ne ovat valtava osa lapsiperheen ekologisesta jalanjäljestä!

Me emme käytä kestovaippoja, sillä en koskaan oikein oppinut niihin. Käytössä on siis kertakäyttövaipat. Ensi vuonna meille syntyy uusi perheenjäsen ja vaipparalli alkaa taas alusta. On aika katsoa totuutta silmiin ja vihdoin nähdä kuinka valtavasti vaippoja oikeasti kuluu. Juuri nyt meillä on siis vielä vain vaippaikäinen taapero.

Tuleva joulu on meille edelleen tiukka paikka tavaran suhteen. Ostamme edelleen lahjoja toisillemme, mutta yritämme miettiä niitä hieman tarkemmin. 

Mieheni ei ole minimalisti, joten jätän puhtaasti hänen tavaransa pois listauksestani. 

Postaustahti tavaratulvapäivityksille on blogissani ehkä kerran viikossa, tai silloin, kun on jotain raportoitavaa. Katsotaan riittääkö oma innostus tavaroiden listaukseen koko suunnitellun vuoden. 

Tämä lapsiperheen esinmmäinen tavaratulvapäivä 18.10.2017 alkoi kuluvien hyödykkeiden hankkimisella. 

Kuluvat hyödykkeet: 


1. Housuvaippoja (40kpl)
2. Imurin pölypusseja (5kpl)  
3. Vessapaperia (4kpl) 

-  Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti