Meidän perheen sähkönkulutus

lapsiperheen sähkönkulutus

Olemme vaihtaneet jo aikoja sitten sähkösopimuksemme Ekosähköön, joka tuotetaan 100% uusiutuvilla energialähteillä. Ekosähkön energia tuotetaan myös kokonaan Suomessa ja se on  Suomen luonnonsuojeluliiton sertifikoimaa ekoenergiaa!  Myönnän, etten muutoin ole oikeastaan miettinyt sähkön käyttöämme. Sähkölaskun loppusummalla ei ole oikein ollut väljä, kunhan käyttämämme sähkö on mahdollisimman vihreetä.

Jos vastustan kuitenkin ydinvoimaa on tietenkin järkevää myös vähentää sähkön kulutusta. Asuessa vuokralla veden ja lämmön energian kulutus hämärtyy. Ne kun kuuluvat vuokraan. Konkreettisena siis näkyy kukkarollemme vain yleinen käyttösähkö.

Meidän perheellä sähkönkulutus on sähkölaskun mukaan n 330kwh/kk. 

Onhan se tietenkin paljon. Meillä on useampi tietokone, sekä kuivaava pesukone. Jääkaappi-pakastimen valintaan emme tietenkään voi vuokra-asunnossa vaikuttaa. Pakastemustikat on ihan kivoja, joten pakkasta en raaski lopettaa käyttämästäkään.

Ruuanlaitto tietenkin vie aika lailla sähköä. Itse teen tosi paljon nopeita ruokia liedellä, joka sinänsä kai vie enemmän sähköä, kuin uuni. Uunissa yritetään kuitenkin useimmiten hyödyntää esi-ja jälkilämpö.

Myönnän, että jätän oman kannettavani päälle usein nukkumaan mennessäkin. Koitan ainakin siitä tavasta päästä eroon!

Pesemme pyykkiä joka päivä. Ekosyntini onkin, ettei vaatepyykkistä tule aina täyttä koneellista. Jotenkin se on jäänyt vaan päälle, että pistän vaatteet pesukoneeseen päivittäin. 60-asteen pyykki pyörii meillä vielä kuivausohjelmassakin. Tosin kuivaavalla pesukoneella säästämme asuinneliössäkin, kun pyykkiä ei ole kuivumassa joka paikassa. Kuivaavastapesukoneesta en siis näillä näkymin luovu!

Valoja tietenkin voisi yrittää sammutella herkemmin. Vessasta en tosin yöllä valoja sammuta, sillä se on lasten kannalta aika välttämättömyys.

Aijon yrittää kuitenkin vähentää sähkönkulutustamme ainakin seuraavilla keinoilla: 

- Sammutan  tietokoneen yöksi
- Pesen pyykkiä vain täysiä koneellisia
- Sammuttelen tarpeettomia valoja

Keksittekö te lisää tapoja säästää sähköä?

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti