Papuja alessa!


Weecos verkkokaupassa on Papuja 30-50% alessa! Meille tilasin ihanaakin ihanamman Dream mekon, joka on 100% pellavaa <3 

Iso osa ekomerkkienkin vaatteista sisältää usein pieniä määriä elastaania. Meidän perheen kokemuksen mukaan sekoitekuidut kuitenkin kestää huonommin käytössä, vaikka niiden käyttöä yleisesti perustellaan mm. käyttömukavuudella ja kestävyydellä. 

Yritän suosia mahdollisuuksien mukaan 100% luonnonkuituisia vaatteita. Tietenkin näissäkin saattaa esimerkiksi ompelulangat olla polyesteriä, joten täysin luonnonmateriaalien käyttöön ei silläkään päästä. Sisävaatteita kuitenkin pestään usein, joten haluan valinnoillani yrittää minimoida mikromuovien pääsyä vesistöihin niin paljon, kuin suinkin. 

Pellava on tietääkseni myös veden käytön osalta hieman ekologisempi valinta, kuin puuvilla. Sen kasvattaminen ei yleensä tarvitse keinokastelua lainkaan. Ainoastaan pellavan kuitujen irrottaminen on puuvillaa haastellisempaa. Kuitupellava ja hamppu kasvaisi kyllä täällä Suomessakin, mutta teollinen tuotanto on pikkuhiljaa kasvikuitujen kohdalla näivettynyt kokonaan. Onneksi sentään villantuotanto on vielä voimissaan! 

Papu on kuitenkin ihana vastuullinen, ekologinen ja eettinen toimija ja on mahtavaa, että valikoimista löytyy pellavaakin! 

- Riina 

*postaus sisältää affiliatelinkkejä. Kuva on napattu Weecos verkkokaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti