Lapsiperheen tavaratulva 14/365

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BABY SHOP

Lapsiperheen tavaratulva


Kartoitan meidän lapsiperheen tavaratulvaa vuoden ajan. 


Ostin uuden keittiörätin. Kuvittelin, että jollain ekohörhörätillä pystyn vähentämään perheemme mikromuovikuormaa. Marssin Ruohonjuureen varmoin askelein kokien samalla olevani, kuin  vihreä ekosoturi. Hetken etsittyäni löysin täydellisen tiskirätin, jonka tuotelapun etupuolella luki hieman muuta tekstiä isommalla: "Hamppuinen tiskirätti". Vasta kotona huomasin, että olin mennyt ojasta allikkoon! Rätti sisälsi hampun ja puuvillan lisäksi 13% polyesteriä. En siis poistanutkaan keittiön mikromuovi taakkaamme kokonaan. Plaah! Hyvää on kuitenkin se, että rätin ostamalla tuin kotimaista käsityötä.

Lapsiperheen vaatteet


Nyt oli aika hankkia esikoiselle myös talvikengät.* Olisi tietenkin ihana satsata johonkin kauniisiin nahkakenkiin, mutten kuitenkaan uskaltanut! Ostin joitain vuosia sitten esikoiselle nahkaiset Kavatin kevätkengät ja ne oli niin jäykät, että paljasjalkakenkiin tottunut tyttö ei oikein niihin lämmennyt. Kengät jäi käyttämättä. En ole oikein löytänyt vielä täydellisen ekologisia talvikenkiä, jotka kestäisi loskaa. Päädyin lopulta kuitenkin hankkimaan nyt esikoiselle Kavatit, joissa ei ole ainaakaan käytetty haitallisia hiilivetyjä. Onneksi lasten jalat kasvaa ja seuraavana vuonna voi tehdä taas hieman ekomman valinnan. 

Vaikka muita ulkovaatteita saatan kierrättää lapselta toiselle, niin kenkiä kierrätän vain aika harkiten.  Jokaisen lapsemme askellus kun on aika omanlaisensa.... 

Esikoinen sai discon narunvedosta taskut täyteen tavaraa. Mietimme kotona, että mitkä tuottaa ihan oikeasti iloa ja päädyimme säästämään paketillisen skräppäyspaperia. Muut tavarat veimme  kierrätykseen. En hennonnut ennen discoa kieltääkään ongintaa, mutta tuntui hullulta, että tavaraa sai niin paljon. Onneksi ongintarahat menee kuitenkin aina hyvään tarkoitukseen luokkaretki kassaan... Oli ehkä kuitenkin pienoinen yllätys, ettei esikoinen protestoinut näiden lelujen karsimista lainkaan. Vähemmän oli nähtävästi enemmän. 

Lapsiperheen tavaratuluvapäivät 8-14:


1. Talvihanskat poikaselle 1kpl
2. Talvikengät esikoiselle* 1kpl
3. keittiörätti hamppu 1kpl
4. Lyijykyniä 2kpl
5. Vaippoja 40kpl
6. Vessapaperia 8kpl
7. Pyykinpesuainetta 750g
8. Skräppäyspaperia pkt
9. Rakenneultrakuvat

Löydät kaikki tavaratulvaprojektini aikna meille virranneet tavarat tämän linkin takaa KLIK! 

Kaikki tavaratulva postaukset löydät tästä: KLIK!


2 kommenttia:

  1. Tuohon tiskirättiasiaan. Itse olin myös aikeissa kävellä ruohonjuureen samoista syistä. Päädyin kuitenkin lähialepaan ja ensimmäistä kertaa ikinä tutkin niitä rättipaketteja ja yllätyin että rainbown oma rätti (3kpl/pkt) on valmistettu puuvillasta ja selluloosasta. Sinin vastaava ilmoitti vain luonnonmateriaalista ja 100% biohajoava (tästä jäi pieni epäilys kun ei tarkemmin kerrottu...) otin kuitenkin sinin kun sen voi pestä koneessa. Tosin näissä on ikävä kyllä muovikääre päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Pitääkin tutkailla tarkemmin... Kiitos vinkista :)

      Poista