Lapsiperheen tavaratulva 37/365

Lapsiperheen ekologiset vaatteet

Kartoitan meidän lapsiperheen tavaratulvaa vuoden ajan. 


Vaikka olen yrittänytkin hillitä lapsiperheemme tavaratulvaa minimalismin kautta, niin lähestyvä joulu vaikuttaa meihinkin vääjäämättä.


Lasten leluissa ja kirjoissa en pyri kovinkaan tiukkaan minimlaismiin. Yritän toki vältellä leluissa turhia kemikaaleja ja valita sellaisia, jotka kestäisivät lapselta seuraavalle.

Meillä on tosin aika materialistinen perinne ostaa lapsille legojoulukalenterit. Legot ajattelen kuitenkin varsin kehittäviksi. Lastenhuoneessa legojen määrän rajoittaa vain ikeakassin reunat ja se, että ovi menee kiinni. Legoissa ei siis todellakaan pyritä minimalismiin.

Meillä myös luetaan lapsille päivittäin vähintään yksi iltasatu. Sen lisäksi, että kotona on yli metrin mittainen rivi lastenkirjoja, hyödynnämme tiiviisti myös kirjastoa. Kirjoja saa siis tulvia meille melko vapaasti.

Ostin Melliltä ihanan mustan laatikkomekon esikoiselle. Siitä tuli heti tytön lemppari! Melli käyttää tuotteissaan luomupuuvillaa, joka kasvatetaan Kreikassa. Kankaat ja ompelu tehdään Suomessa.

Hillan takana on sama yrittäjä, kuin Mellilläkin. Hillan tuotteita saa esimerkiksi Prismasta ja eilen kauppareissulla alerekistä tarttui mukaan ensimmäinen vauvanvaate. Hillan tuotteet ovat Mellin tavoin 100% Kreikassa kasvatettua luomupuuvillaa ja tuotteiden valmistus tapahtuu täällä kotimaassa. Vaatteet on värjätty öko-tex 100 standardoiduilla väreillä.

Tavaratulva terkuin:

- Riina


Lapsiperheen tavaratulvapäivät 28-37

1. Aikuisten hammastahna 1kpl
2. Lasten hammastahna 2kpl
3. Vessapaperi 22rullaa
4-5 Lego kalenterit
6-8 Joululahjakirjoja
9. Mekko esikoiselle
10. Vaippoja 40kpl
11. Housut vauvalle

Löydät kaikki tavaratulvaprojekini aikana meille virranneet tavarat tästä. 

Kaikki tavaratulva postaukset löydät tästäKLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti