Lapsiperheen tavaratulva 43/365


Kartoitan lapsiperheemme tavaratulvaa vuoden ajan. 

Ihana Aarrekidin mekko tuli tänään postissa!

Aarrekid tekee jälleen 100% luomupuuvillaisia vaatteita ja se on kyllä ihana yllätys! <3  Elastaanilla kyllästettyjä vaatteita on markkinoilla jo ihan tarpeeksi. Toisten lähteiden mukaan polyesterin lisäksi myös elastaanista irtoaisi mikromuoveja vesistöihin. Sekoitekankaiden hyödyntäminen uusiotekstiileiksi on myös tällä hetkellä varsin haasteellista. Materiaaleja ei välttämättä saada eroteltua toisistaan lainkaan. Meidän pesutahdilla näyttää lisäksi siltä, ettei puuvilla-elastaani vaatteet vaan yksinkertaisesti kestä lapselta toiselle.

Nyt voin kuitenkin karsia viimeisenkin sekoitekuidusta valmistetun mekon tytön kaapista.  Vanha mekko menee Nextiiliin, sillä sitä oli jo paikkailtu sen verran monta kertaa... Nextiilissä ei kuulemma pienet reijät, tai tahratkaan haittaa, vaan materiaalit käytetään niin hyvin hyödyksi, kuin suinkin mahdollista.

Neidin kaapissa on siis tämän Aarrekidin taskumekon lisäksi nyt Papun pellavamekko ja  Mellin laatikkomekko. Aarrekidiltä on myös yksi hihaton mekko edellisestä mallistosta, jossa nekin olivat vielä 100% luomupuuvillaa. Nämä mekko ihanuudet riittävät varmaan esikoiselle taas hetkeksi...


Hankin talvikengiksi poikaselle Kuomat . Tiedän, ettei ne ole maailman ekologisemmat, mutta ne ovat kuitenkin juuri sopivan hintaiset, valmistettu Suomessa ja lisäksi fluorihiili vapaat! Fluorihiilillä pyritään saamaan tuote likaa ja vettä hylkiväksi, mutta näyttää siltä, että fluoratut yhdisteet kulkeutuvat luontoon, ravintoon ja meidän elimistöömme. Thl:n sivujen mukaan fluorihiili yhdsiteet saattavat aiheuttaa ihmiselle oppimis- ja käyttäytymishäiriöitä, sekä maksasairauksia. Yhdisteet saattavat myös heikentää puolustusjärjestelmäämme, sekä häiritä kehitystä ja lisääntymistä.

Esikoinen teki itselleen käsitöissä pipon ja äitini neuloi meille kahdet suloiset villasukat. Itsetehdyt jutut on juuri niitä ihanampia varsinkin silloin, kun ne tulevat oikeasti käyttöön!

Huh huh!

Kyllähän sitä tavaraa lapsiperheeseen väkisinkin kulkeutuu, vaikka yritänkin tavaratulvaa tukkia. Ekologista olisi tietenkin ostaa kaikki tarpeellinen käytettynä, mutta yliherkkyyteni vuoksi se ei ole aina mahdollista. Nyyh!

- Riina

 Lapsiperheen tavaratulva 37-43


1. Pyykinpesuaine 750g
2. Kuoma talvikengät poikaselle
3. Perhostarroja (esikoinen osti itselleen ne kirpparilta)
4-5. Äidin kutomat villasukat 
6. Vaippoja 40kpl
7. Esikoisen itse tekemä pipo
8. Aarrekid mekko esikoiselle
9-10 Kaksi suloista korttia, jotka tuli Aarrekidin tilauksen mukana.

Löydät tämän linkin takaa kaikki tavaratulvaprojektini aikana meille tulleet tavarat

Kaikki tavaratulva postaukset löydät tästä: KLIK!

2 kommenttia:

 1. Ihana mekkovalikoima neidillä! Ja ihana blogi sulla, nyt hurahdin tänne selailemaan ihan. :)

  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että eksyit lukemaan! Pitää kurkata sunkin blogi :)

   Poista