Minimalismi lapsiperheen keittiössä

minimalismi keittiövälineet

Olen yrittänyt järkevöittää keittiövälineiden määrää pikku hiljaa. Myönnän silti, että meillä on edelleen ylimääräisiä astioita, sillä pystyn olla heittämällä päivän tiskaamatta. Tällä hetkellä käytössämme on 147 eri keittiövälinettä. Arkena täällä siis asuu 2 aikuista ja 3 lasta. Kolme isompaa lasta käyvät enää vain harvoin samaan aikaan, joten astiamäärä riittää loistavasti!

Monia keittiövälineitämme hyödynnetään melko monipuolisesti. Esimerkiksi kattilassa voi ihan hyvin tehdä taikinan ja juqurttia syödä vaikka mukista.

Fuskasin silti vähän... Kaapistamme löytyy salkullinen hopea aterimia, jotka saimme häälahjaksi. Emme ole käyttäneet niitä kuitenkaan kertaakaan, joten laskin ne ydeksi tavaraksi. Niiden kohtalo on hieman ratkaisematta. Tähän asti ne on ollut ikäänkuin pieni "varapuskuri". Hätätapauksessa ne voisi vaikka myydä.

Kaikki keittiövälineemme ei näy kuvassa, mutta laskin ne kuitenkin mukaan. Kuvasta puuttuu ainakin keittiön pienlaitteita, muutama muki ja yksi pata.

Löydät kaikki keittiötarvikkeemme listattuna tämän linkin takaa. KLIK! 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä. Meillä kahden aikuisen kolmen lapsen perheessä on joitain asioita enemmän kuin teillä, esim käytämme laseja ja mukeja erikseen. Molempia on kuitenkin kohtuullinen määrä, saattavat loppua lasit ainakin helposti kesken. Joitain välineitä taas on vähemmn, esim purkinavaajia ja kakkulapioita, keittiöpyyhkeitä.

    VastaaPoista
  2. Juu! Kakkulapiota ja purkinavaajia on kieltämättä liikaa. Keittiöpyyhkeet huokailee uusimisen tarvetta, joten ehkä vähennän ne silloin viiteen. Listatessa sitä muuten oikeasti tajuaa, mitä omistaa. :) Kiva, kun kävit lukemassa!

    VastaaPoista