lauantai 18. marraskuuta 2017

Minimalismipeli

Minimalismipeli

Minimalismi.net -blogin kirjoittaja Teemu Kunto aloitti tässä kuussa Facebookissa uuden minimalismipelin. Minimalismipelin tarkoituksena on vähentää joka päivä kuukauden ajan päivämäärän mukainen kappalemäärä tavaroita. Ensimmäisenä päivänä vähennetään siis yksi tavara, toisena kaksi ja jne. Kuukaudessa vähennettäviä tavaroita kertyy yhteensä 465 kappaletta!

Jotta blogini ei mene pelkkään lapsiperheen tavartulvan kirjaamiseen, niin päätin yllytyshulluna osallistua peliin mukaan! Olen tosin vähentänyt lapsiperheemme tavarakuormaa jo niin paljon, että tuskin pääsen pelissä ihan loppun asti. Lapsiperheessä vähennettävää löytyy silti jonkun verran aika ajoin ihan varmasti.

Minimalismipelin aikana on hyvä olla itselleen äärimmäisen rehellinen. Olisi tietenkin mahtavaa sanoa, että käytän esimerkiksi kaikki vanhat rikki menneet vaatteet ja tekstiilit käsityömateriaaliksi. Jos en ole käyttänyt niitä ennenkään, niin mitä luultavammin en käytä jatkossakaan. Uskon, että niistä on enemmän iloa muille esimerkiksi Nextiilin kautta kierrätettynä, kuin mun kaapin pohjalla... Joitain pieniä paloja säästän silti paikkamateriaaliksi.

Vapauttamalla resursseja kaapin perälle unohtuneista tavaroista, pystyn keskittymään paremmin niihin asioihin, jotka on mulle juuri nyt tärkeitä. Maailmassa olisi yllin kyllin materiaa ihan kaikille, jos itse kartoittaisimme mikä juuri meille on riittävästi.

Pyrin kierrättämään poistettavat tavarat mahdollisimman hyvin. Ympäristö ei saa kuormittua vaan siksi, että olen hurahtanut minimalismiin.

Päivitän minimalismipelin vähennettävät tavarat ja kuulumiset tähän samaan postaukseen. Katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittää.

<3 Riina

Minimalismipelin kuulumiset: 

Minimalismipeli loppui osaltani neljänteentoista päivään. Sen jälkeen en enää löytänyt poistettavaa. Tosin olen huomannut, että luopumista voi harjoitella ja ehkä ensi kerralla pääsisin pidemmälle.

Mies ei osallistunut minimalismipeliin. Minimalismi on kuitenkin auttanut mua hyväksymään kumppanin erilaisen suhtautumisen tavaraan. Silloin, kun miehen tavaroille on oikeasti säilytystilaa riittävästi, niin toisen tavaramäärällä ei ole niin väljä. Saan kuitenkin vaikuttaa kaikkien niiden tavaroiden määrään, joista osaltani kannan vastuutakin... Eli omiin, yhteisiin ja (yhdessä lasten kanssa) lasten tavaroihin.

Arki on luopumisen kautta helpottunut ja olen voinut keskittyä oikeasti määrän sijasta laatuun. Olen pystynyt tekemään perheen hankinnoissa arvovalintoja ja hankkimaan sellaisia hyödykkeitä, jotka olisi mahdollisimman eettisiä ja ekologisia. Olen pystynyt tukemaan valinnoillani sellaisia yrityksiä, jotka jakavat saman arvopohjan kanssani.

Tietenkin tiedän senkin, ettei tätä maailmaa ostamalla pelasteta. Olisi tietenkin järkevämpää heittäytyä vaikka omavaraiseksi! Juuri nyt olen kuitenkin liian mukavuuden haluinen... Pidän kauniista vaatteista ja esineistä, vaikka pyrinkin minimalismiin.

Tällä kertaa sain minimalismipelissä poistettua satayksi tavaraa! On mielenkiintoista nähdä, kulkeutuuko vuoden aikana sama määrä tavaraa lapsiperheemme kynnyksen yli takaisin. Luulen kuitenkin, että tässä villissä lapsiperheessä on ihan terveellistä pelata minimalismipeliä vaikka kerran vuodessa. Haluan jatkossakin mahtua pieneen kotiin ilman, että tavara alkaa ahdistaa.

<3 Riina


Päivä 1
1. Alias party lautapeli

Päivä 2
2. Rikkinäiset sukat
3. Rikkinäiset alkkarit

Päivä 3
4. Verho
5. Rikkinäiset kuulokkeet
6. Rikkinäinen laskin

Päivä 4.
7-10 lusikoita

Päivä 5. 
11-12 Haarukoita
13 rikkinäinen lakana
14 Kankaanpala
15. Sadetakki, josta on hajonnut vetoketju.

Päivä 6. 

16. Papereita kansiosta 1.
17. Paperia kansiosta 2.
18. Paperia kansiosta 3.
19. Puhki kulunut toppi
20. Puhki kulunut toppi
21. Hajonnut lastenkirja

Päivä 7. 
22-28 lastenkirjoja

Päivä 8

29. Keppejä
30. Käpyjä
31. Lasten piirrustuksia
32. Muutama revennyt sarjakuva
33. Askartelusilppua
34. Verhovaijeri
35. Vaippapaketin mukana tulleita puhdistuspyyhkeitä
36. Rannekoru

Päivä 9

37. Helmiä
38. Rikki kulunut  esikoisen mekko
39. Muutama wanha seura
40-42 Palapelejä
43. Peli
44. Piirrustuksia
45. Tyynyliina

Päivä 10 

46. Pariton villasukka
47. Pariton sormikas
48. Pariton sormikas
49. Kuiva-ainekaapista avattu pussi vihreitä linssejä
50-54. Pieniä lautasia
55. Täyteen väritetty värityskirja

Päivä 11. 
56-57 Täyteen väritetty värityskirja
58. Helmiä
59. Kolme parintonta korttia muistipelistä
60. Tattarihiutaleita, joita kukaan ei koskaan käyttä
61. Perunajauhoja. (en tarvinnut tänä vuonna, joten tuskin ensi vuonnakaan)
62. Ruosteinen pinni
63. Hajonnut ompelukoneen suojaspussi
64. Hajonnut fidget spinner
65. Kuminauhaa
66. Takuutodistus laitteelle, jota ei enää ole

Päivä 12. 

67-68 Lautasia
69. Housut
70-72 Kirjoja
74. Pariton villasukka.
75. Kestokassi
76 -77 Kirjoja
78. Lasipullo

Päivä 13. 

79. Purkki
80. Maustepurkki
81. Pussukka
82. Narua
83. Neulepuikot
84. Lankakerä
85-91 Lehtiä.

Päivä 14. 

92-93 Kaksi muovista pilliä, jotka tuli blenderin mukana
94 Palapeli
95. Pyöreä "liukuri"
96. Rikkinäiset sortsit
97. Pariton sukka
98-99 kuivuneita tusseja
100. Lelulehti
101. Uunikinnas


2 kommenttia:

  1. Minä havahduin myös tähän poistopeliin, laittelen viikonloppuna takautuvasti rojua menemään. Paljon onkin jo niputettuna lähtöön. Mutta paljon tuleekin;mm. päivähoidosta askarteluja ja piirustuksia. Ym.�� mukavaa viikkoa, t: Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Luulen, että minimalismipeliä saa jatkossakin pelata lapsiperheessä varmaan kerran vuodessa. Hauskaa, että innostuit! Varmaan muutamalle päivälle löytyy vielä meiltäkin poistettavaa...

      Poista