Minimalismipeli

Minimalismipeli

Facebookissa on käynnissä miltein joka kuukausi minimalismipeli. Minimalismipelin tarkoituksena on vähentää joka päivä kuukauden ajan päivämäärän mukainen kappalemäärä tavaroita. Ensimmäisenä päivänä vähennetään siis yksi tavara, toisena kaksi ja jne. Kuukaudessa vähennettäviä tavaroita kertyy yhteensä 465 kappaletta!

Jotta blogini ei mene pelkkään lapsiperheen tavartulvan kirjaamiseen, niin päätin yllytyshulluna osallistua peliin mukaan! Olen tosin vähentänyt lapsiperheemme tavarakuormaa jo niin paljon, että tuskin pääsen pelissä ihan loppun asti. Lapsiperheessä vähennettävää löytyy silti aina jonkun verran ihan varmasti.

Minimalismipelin aikana on hyvä olla itselleen äärimmäisen rehellinen. Olisi tietenkin mahtavaa sanoa, että käytän esimerkiksi kaikki vanhat rikki menneet vaatteet ja tekstiilit käsityömateriaaliksi. Jos en kuitenkaan ole käyttänyt niitä ennenkään, niin mitä luultavammin en käytä jatkossakaan. Uskon, että niistä on enemmän iloa muille kierrätettynä esimerkiksi Nextiilin kautta, kuin mun kaapin pohjalla... Joitain pieniä kangaspaloja säästän silti paikkamateriaaliksi.

Vapauttamalla resursseja kaapin perälle unohtuneista tavaroista, pystyn keskittymään paremmin niihin asioihin, jotka on mulle juuri nyt tärkeitä. Maailmassa olisi yllin kyllin materiaa ihan kaikille, jos vaan itse kartoittaisimme mikä juuri meille on riittävästi.

Pyrin myös kierrättämään poistettavat tavarat mahdollisimman hyvin. Ympäristö ei saa kuormittua vain siksi, että olen hurahtanut minimalismiin.

Päivitän minimalismipelin vähennettävät tavarat ja kuulumiset tähän samaan postaukseen. Katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittää.

- Riina

Minimalismipelin kuulumiset: 

Minimalismipeli loppui osaltani neljänteentoista päivään. Sen jälkeen en enää löytänyt poistettavaa. Tosin olen huomannut, että luopumista voi harjoitella ja ehkä ensi kerralla pääsisin pidemmälle.

Mieheni ei osallistunut tällä kertaa minimalismipeliin. Minimalismi on kuitenkin auttanut mua hyväksymään kumppanin erilaisen suhtautumisen tavaraan. Silloin, kun miehen tavaroille on oikeasti säilytystilaa riittävästi, niin toisen tavaramäärällä ei ole niin väljä. Saan kuitenkin vaikuttaa kaikkien niiden tavaroiden määrään, joista osaltani kannan vastuutakin...

Arki on luopumisen kautta helpottunut ja olen voinut keskittyä oikeasti määrän sijasta laatuun. Olen pystynyt tekemään perheen hankinnoissa arvovalintoja ja hankkimaan sellaisia hyödykkeitä, jotka olisi mahdollisimman eettisiä ja ekologisia. Olen pystynyt tukemaan valinnoillani sellaisia yrityksiä, jotka jakavat saman arvopohjan kanssani.

Tiedän tietenkin senkin, ettei tätä maailmaa ostamalla pelasteta. Olisi varmasti järkevämpää heittäytyä vaikka omavaraiseksi. Juuri nyt olen kuitenkin liian mukavuuden haluinen... Pidän kauniista vaatteista ja esineistä, vaikka pyrinkin minimalismiin.

Tällä kertaa sain minimalismipelissä poistettua 101- tavaraa! On mielenkiintoista nähdä, kulkeutuuko vuoden aikana sama määrä tavaraa lapsiperheemme kynnyksen yli takaisin. Lapsiperheessä on silti varmaan ihan terveellistä pelata minimalismipeliä vaikka kerran vuodessa!.Haluan nimittäin jatkossakin mahtua pieneen kotiin ilman, että tavaramäärä alkaa ahdistaa.

Löydät kaikki minimalismipelissä poistetut tavarat tästä. 
2 kommenttia:

  1. Minä havahduin myös tähän poistopeliin, laittelen viikonloppuna takautuvasti rojua menemään. Paljon onkin jo niputettuna lähtöön. Mutta paljon tuleekin;mm. päivähoidosta askarteluja ja piirustuksia. Ym.�� mukavaa viikkoa, t: Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Luulen, että minimalismipeliä saa jatkossakin pelata lapsiperheessä varmaan kerran vuodessa. Hauskaa, että innostuit! Varmaan muutamalle päivälle löytyy vielä meiltäkin poistettavaa...

      Poista