Muovin kierrätys - en mää viitti?


Olin katsellut jo pidempään hieman kauhunsekaisin tuntein  sekajätteeseen menevää jätekuormaamme. Seassa oli tietenkin valtava kasa vaippoja, miehen rakastamia broilerin siipi pakkauksia ja sitä kaikkea muuta muoviroskaa. Ajattelin, että meidän kohdalla muovipakkausten kierrätys olisi ihan liian vaivalloista! Muovinkeräykseen saa viedä vain puhtaita ja kuivia muovipakkauksia. Ajatus likaisten broileripakettien pesemisestä ällötti, joten ajattelin, etten kierrättäisi muovia sitten lainkaan!

Jokin aika sitten eksyin Areenassa kuuntelemaan radio-ohjelmaa, joka armahti tälläisen ekosyntisen! Ei se kuulemma ole edes kovin ekologista hinkata muovipakkauksia puhtaaksi lämpimällä vedellä ja tiskiaineella. Ne pakkaukset, joita ei saa kylmällä vedellä huuhtaisemalla puhtaaksi voi hyvillä mielin heittää sekajätteeseen ja sitä kautta energiaksi.

Aloin siis inspiraatiota puhkuen kerätä helposti kierrätettävää muoviroskaa sivuun. Viikossa kertyi ehkä hieman vajaa muovikassillinen. Joukossa oli mm.  kauramaidon korkkeja, leipäpusseja, vaippapakkaus, riisi ja pastapusseja, paprikamuoveja ja porkkanapusseja. Kaikkea, mitkä sai puhtaaksi mahdollismman vähällä vaivalla.

Kiikutin pussilliseni Kalevan Prisman takana olevaan Rinki-ekopisteen muovinkeräys puristimeen. Sen kautta nekin saavat uuden elämän jossain muodossa.

Ei se sittenkään ollut niin vaikeaa, kuin luulin!

<3 Riinahttps://areena.yle.fi/1-4209118
https://rinkiin.fi/kotitalouksille/lajitteluohjeet/#pakkausjatteiden-lajittelu

https://www.kierratys.info/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti