Rakenneultra

rakenneultra

Ei olisi pitänyt kävellä ihan niin montaa kilometriä, siivota vimmalla, eikä kantaa kauppakasseja kolmanteen. Iltaisin supistukset hiipivät taas takaisin. Pelkäsin, että rakenneultra paljastaisi kohdunkaulan lyhentyneen supistuksien voimasta...

Ultraava lääkäri oli se sama, joka on ollut mulla kaikissa muissakin raskauksissa. Tuli turvallinen tunne, kun joku tiesi miten kehoni on edellisissä raskauksissa reagoinut. Kertasimme silti ensin raskaushistoriani.

Ensimmäinen raskaus vuonna 2006 päättyi keskenmenoon rv12. Toinen raskaus onnistui paremmin, mutta synnytys käynnistyi sponttaanilla lapsivedenmenolla rv33+1. Esikoiseni siis syntyi 2007. Sain seuraavan lapseni 2012. Raskausaikana jouduin pakkolepoon ja sen turvin päästiin raskausviikoille 36+5. 2014 sain kaksi keskenmenoa. Toinen oli tuulimunaraskaus ja toinen meni kesken hyvin varhaisilla viikoilla. Kolmas lapseni syntyi 2016. Siihenkin raskauteen sisältyi ennenaikaisuuden riski ja pakkolevolla päästiin jälleen raskausviikoille 36+5.

Nyt olin siis taas raskaana rv 20+4. Ultraava lääkäri piti todellisena ihmeenä sitä, että raskaus jatkuisi nytkään täysille viikoille. 34-raskausviikon jälkeen ei synnytystä kuitenkaan enää esteltäisi.

Ultra suoritettiin niin vatsan päältä, kuin emättimen kauttakin. Emättimestä ultatessa pystytään paremmin näkemään kohdunkaulan tilanne.

Ainakin kyseinen lääkäri hukuttaa mut aina siihen ultrageeliin, enkä saa sitä koskaan pyyhittyä kokonaan vastaanotolla tukullakaan paperia. On pakko mennä aina suihkuun, kun pääsen kotiin.

Lääkäri totesi heti ultrauksen aloitettuaan, että sydän sykkii! Se on aina jotenkin niin huojentavaa, vaikka olenhan mää jo hetken liikkeet tuntenutkin.

Kohdunsuun tilanne näytti uskomattomankin hyvältä! Kohdunkaulaa oli 4,5cm, joka on tosi hyvä juttu! Kipeetkään supistukset ei siis ollut vielä tehnyt tuhojaan ja saan elää ihan normaalisti. Mikä helpotus!

Lapsi oli kasvanut hyvin. Mitat vastasi viikkoja ja kaikki näytti normaalilta. Ultrassa katsottiin etenkin sydän, aivot, kurkattiin suun alueen kehittymistä ja napavirtauksia. Kaikki oli loistavasti!

Lopuksi tietenkin ultraava lääkäri kysyi haluaisinko tietää sukupuolen. Halusinhan minä! lääkäri pyöritteli ultralaitetta hetken vatsallani ja sanoi, että kyllä siellä aika selkeet pampulat näkyy. Kuvittelin ensin taas lääkärin tarkoittavan kiveksiä, mutta ei, meille tulee kuulemma tyttö!


- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti