Lapsiperheen tavaratulva 50/365, tiskaussaippua

Sopo keittiön aito palasaippuaVaikka edellistä tiskiainetta olikin hieman vielä jäljellä, päätin testata Maria Nordinin kehittämän Sopo keittiön palasaippuaa

Olemme tähän asti pystyneet menemään kodinhoidossa yhden aineen tekniikalla. Tiskiaineella pestään meillä kaikki astioista- kylpyhuoneeseen. Sonetin hajustamaton astianpesuaine on ollut tähän tarkoitukseen loistava! Ainoa haittapuoli Sonetin tuotteissa on se, että ne on pakattu muovipulloon. Onneksi kuitenkin muovejakin voi nykyään kierrättää uusiomateriaaleiksi. 

Sopo palasaippua on kuitenkin pakattu pahvipakkaukseen ja se vastaa osaltaan Suomeenkin rantautuneeseen zero waste hurmokseen, jossa jätettä pyritään tuottamaan mahdollisimman vähän. 

Vaikka olenkin käyttänyt palasaippuaa jo mm. shampoona, niin ajatus palasaippuan käyttämisestä tiskaamiseen sai mut ensin hieman epäilemään tuotteen hygienisyyttä. Tiskiharjaa ehdotetaan hinkattavaksi suoraan saippuaan, mutta halutessaan voi tietenkin raastaa saippuasta pieniä paloja tiskiveteenkin. Ajattelinkin ensin saippuan raastamista, mutta tiskiharjan hipaisu palasaippuaan oli tiskatessa lopulta se helpoin tapa. Bakteerien ajattelu hävisi kummasti siinä tiskauksen lomassa johonkin aivojen päränurkkaan. 

Sopo tiskisaippua sisältää melko paljon kookosöljyä. Riippuen hieman saippuan käyttötarkoituksesta, valmistuksessa käytetyt rasvat voidaan valmistuksen aikana "saippuoida" kokonaan pois. Usein kuitenkin esimerkiksi ihonhoitoon tarkoitetuissa saippuoissa öljyjä jätetään tarkoituksella hoitamaan ihoa. Sopo tiskisaippua jättää kädet mukavan pehmeäksi, mutta tuli jotenkin tunne, että kookosöljyä kerääntyy hieman myös astioihinkin. Tietenkin öljyt huuhtoutuu melko hyvin pois lämpimällä vedellä. Tuotetta voi kuitenkin ohjeen mukaan käyttää myös keittiön pinnoille ja siinä huuhtomattomaan pintaan kookosöljyä varmasti jää. Toisaalta öljyt hoitavat mm. puupintoja, joten mitään suoranaista haittaa niistä ei varmaankaan ole. Öljyinen koostumus sai mut kuitenkin luopumaan ajatuksesta käyttää tuotetta mm.  lattianpesuun.

Tuote väittää olevan hajustamaton. Näin raskaana ollessa oma hajuaistini on kuitenkin entistä herkempi erilaisille tuoksuille ja varsinkin ensimmäisillä käyttökerroilla tuotteessa oleva rosmariini pisti kyllä nenään. Kaikille varmaankaan tämä hentoinen tuoksu ei tuota mitään oireita, mutta jostain syystä muutamalla ensimmäisellä tiskauskerralla tuoksu sai mulla aikaan päänsärkyä. Tuoksuun kuitenkin lopulta tottui, joten mikään ylitsepääsemätön haitta rosmariinin käyttäminen saippuassa ei varmaankaan ole. 

Palasaippuan käyttäminen on sinällään allergiselle hyvä valinta, sillä yhä useammat ihmiset ovat ajan saatossa herkistyneet pesuaineiden säilöntäaineille, joita nestemäiset tuotteet yleensä sisältää. Lisäksi suurin osa nestemäisten pesuaineiden sisällöstä on silkkaa vettä ja veden kuskaaminen ympäri maapalloa tuntuu hullulta ja epäekologiselta. 

Sopo palasaippuan hinta on melko suolainen. Palasaippuat saattavat kestää kuitenkin käytössä nestemäisiä pesuaineita pidempään, joten se hieman kompensoi tuotteen hintaa. 

En ole ihan täysin vielä vakuuttunut jääkö Sopo meille vakikäyttöön. Sen verran  olen kuitenkin hurahtanut näihin saippuoihin, että seuraavaksi kokeilen varmaan kookosöljypohjaista pyykkisaippuaa. Marseille saippuat ovat taas tälläiselle tuoksuyliherkälle vähän turhan tujua tavaraa... 

- Riina 

3 kommenttia:

 1. Täytyisi itekin testailla näitä saippuoita, on kiinnostavia kyllä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flow kosmetiikan shampoopala on tullut meille kyllä jäädäkseen! Löysin ihanan, kuivaa päätä hellivän rasusavishamppoon, joka käy myös koko keholle muutoinkin.

   En edelleenkään ole ihan täysin varma raaskinko ostaa uutta Sopoa, kun tämä tiskisaippua loppuu, mutta oli tää kyllä kokeilemisen arvoista. Kädet ainakin tuntuu tykkäävän!

   Ihanaa, kun kommentoit! <3

   Poista
 2. Oliva niminen aito oliiviöljysaippua on paras. Oon testannut nää Marian, ja tavalliset Marseillet, ne klassiset merkit tuoksuu liikaa. Tää Oliva ei haise ollenkaan liikaa!! Ainoastaan tosi mieto saippuainen tuoksu :) Ainakin Ruohonjuuri ja jotkut Lifet myy! Hinta alle 3€. Täysin aito, ei hajusteita tai muutakaan. Incissä oliiviöljy, suola ja lipeä. Pesen sillä itseni, kylppärin, tiskit ja keittiön. Iso suosittelu

  VastaaPoista