Lapsiperheen tavaratulva 73/365


Kartoitan lapsiperheemme tavaratulvaa vuoden ajan. 

Kirjoitin muutama päivä sitten joululahjoista, mutta nyt oli aika kartoittaa joulunajan muut tavarat. Ne keskittyi lähinnä kulutushyödykkeisiin. Tosin niissäkin kävi muutama minimalistin ja ekohörhön painajainen.... 

Puinen tiskiharja* 


Rakastan kauniita käyttötavaroita, joten päätin taas hankkia meille välillä puisen tiskiharjan. En tarkistanut pahemmin sen mittoja ja tiskatessa se osoittautuikin virheeksi. Tiskiharja ei mahtunut blenderin lasimukin suuaukosta sisään! Minimalistina tietenkin ajattelen, että mitä vähemmän tavaroita, sen parempi. Nyt on kuitenkin pakko varmaan hankkia rinnalle jokin pulloharja. Toisaalta se on hyväkin, sillä kaapissa jököttää lasinen juomapullo turhanpanttina juuri siksi, etten ole voinut pestä sitä kunnolla. 

Sonett käsitiskiaine 


Maria Nordinin kehittämä Sopo keittiösaippua loppui jo ja lisää saa tilattua vasta tammikuussa. Oli pakko ainakin välillä valita jotain muuta, jonka tiesin sopivan myös herkille käsilleni. Sonett käsitiskiaine on siitä hyvä, että se käy loistavasti myös yleispesuaineeksi! Pesen sillä kaiken tiskeistä-kylpyhuoneeseen. Minimalistista sieluani hivelee, kun voin karsia pullot ja purtilot minimiin. <3  Tylsää Sonetin tiskiaineessa on tietenkin se, että tuote on muovipullossa... Plaah! Onneksi kuitenkin ne voi pestä ja  kierrättää muovinkeräykseen. 


Sonett pyykinpesuaine 

Olen tähän asti laiskuuttani käyttänyt pyykinpesuaineena lähikaupasta saatavaa Pirkka color joutsenmerkittyä pesuainetta. Päätin kuitenkin vihdoin testata myös Sonetin*. Pahvipakkaus antaisi ulospäin ymmärtää, ettei muovia olisi käytetty, mutta jauhe olikin pahvipakkauksen sisällä pakattu muovipussiin! Mikä pettymys! 

Jauhetta ei suositella alle 40-asteen pyykeille. Olen kuitenkin 30-asteen pyykkejä pestessä liottanut pesuaineen ensin pieneen määrään lämmintä vettä, jolloin tuote on toiminut hyvin myös alemmissa lämpötiloissa. 

Pakkauksessa suositellaan myös, että jauhe lisättäisiin suoraan rumpuun, eikä pesuainelokeroon. Olen kuitenkin itse vastoin ohjeistusta laittanut sen suoraan lokeroon ja hyvin se on sieltäkin kadonnut. 

Atooppiselle ja herkälle iholleni Sonetin pyykinpesuaine* tuntuu sopivan ihan hyvin. Myönnän kuitenkin, että orastava zero waste innostuksen takia etsin mielelläni myös oikeasti muovittomia tuotteita. Tosin todelliseen guruiluun mulla on aika pitkä matka, sillä käytämme mm. edelleen kuopuksella kertakäyttövaippoja... mutta sitä kohti pikku hiljaa... 

<3 Riina 

Lapsiperheen tavaratulva päivät 61-73

1. Vessapaperia 24 rullaa
2, Vaippoja 80kpl
3. Tiskiainetta sonett 500ml*
4. Pyykinpesuainetta sonett 1200g*
5. Tiskiharja*
6. Voipaperia  1 rulla (vahinko ostos)
7. Leivinpaperia 1 rulla


Ps. Haluan näissä tavaratulvapostauksissa selvittää millainen meidän lapsiperheen tavaratulva todellisuudessa on. On mielenkiintoista pohtia, voisinko kuluttaa vieläkin ekologisemmin, eettisemmin ja tehdä valintoja, jotka tukisivat myös minimalistisia pyrkimyksiäni. Perheeseemme kuuluu 2 aikuista ja 3 lasta. Mahassa kasvaa myös uusi perheenjäsen, jonka laskettu aika on 16.3.2018. Mukana menossa myös kolme täysi-ikäistä lasta, jotka asuu pääsääntöisesti toisessa kodissaan, tai jo omillaan. Asumme 56m2 kolmiossa Tampereen Kalevassa. Koska mieheni ei pyri minimalismiin, niin jätän puhtaasti hänen tavaransa pois laskustaEi kommentteja:

Lähetä kommentti