Rv 24

Rv 24

Kehoni muuttuu tässä kohtaa raskautta sellaista vauhtia, etten pääse oikein itsekään mukaan. Tulee muotoja... Kasvavan mahan lisäksi kunnon jenkkakahvat ja pylly.

Kävin hakemassa luontaistuotekaupasta nokkoskalkit. Nyt ei tee kalkkia koko ajan mieli, mutta sen sijaan tunnen pieniä mieliteon puuskia omenoita kohtaan.

Jossain vaiheessa kuopusta odottaessa söin pussi tolkulla klementtiinejä. Neuvolan terkkari oli silloin sitä mieltä, että hankin niillä itselleni raskausajan diabeteksen. Väitän, että raskaana ollessa on kuitenkin ihan hyvä kuunnella kehoaan ja syödä sitä, mitä mieli tekee.  Uskon, että mieliteoilla saattaa olla oma paikkansa vauvan kehityksen kannalta ja keho vaatii sitä, mitä tarvitseekin. Raskausaikana mieliteot tulevat kuitenkin sellaisella voimalla, ettei niitä voi oikein ohittaakkaan. Niin... ja en muuten saanut kuopuksen raskausaikana diabetesta, vaikka seurasinkin mielitekojani!

Unirytmini on taas ihan sekaisin. Aamulla on kuitenkin pakko nousta, kun lapsetkin nousevat. Yksi pilalle mennyt yö ei haittaa, mutta kaksi peräkkäistä on jo aika paha... Ehkä kehoni vaan koittaa sopeutua jo nyt vauvan syntymään ja yö valvomisiin.

Vaatekaapissani on jo pidempään ollut pienehkö pula hihattomista. Topit on yksi tärkeä osa minimalistista vaatekaappiani. Silloin, kun niitä on riittävästi, niin arki sujuu. Kriteerieni täyttävien ekologisten, eettisten ja myrkyttömien vaatteiden etsintä tuottaa kuitenkin välillä päänvaivaa.

Päätin helliä itseäni ja tilasin netistä kolme uutta toppia, joilla oli hieno rivi sertifikaatteja. Paketin avattuani nenääni lemahti kuitenkin pieni  kemikaalien katku ja aavistelin pahaa. Pesin topit kyllä ohjeen mukaan koneessa ennen käyttöä, mutta pestessä ne päästi melko paljon väriä. Tummien vaatteiden kohdalla tämä on melko yleistä, mutta Allergia- ja astmaliiton mukaan voi olla, ettei vaatetta ole tällöin oikein värjätty.

Aamulla pistin yhden topeista päälleni. Hetken päästä ihoa alkoi kutittamaan ja kun riisuin topin, niin ihoni punoitti. PLAAH! On pakko heittää topit pois. En halua altistaa mahassa kasvavaa vauvaa millekään epämääräisille kemikaaleille! Oli silti todella kummallista, että tuotteilla oli öko-tex sertifikaatti. Näköjään aina sekään ei pelasta...

Raskausoireet rv 24:


- Unettomuutta
- Tekee mieli omenoita
- Sopeutuminen oman kehon muutoksiin on hieman haastavaa


2 kommenttia:

  1. Raskaudessa oman kehon kuuntelusta on hyötyä paljon enemmän kuin terveyssuosituksissa mainitaan... Söin itse viime raskaudessani välillä purkillisen Pringlesejä päivässä - suolanhimo oli valtava, kun raskaus oli yhtä kuin yhdeksän kuukauden yrjötauti. Oikein hienoille viikoille olet jo päässyt, onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Jotenkin raskaaana ollessa kaikki puutokset huomaa helpommin. Olisipa muutenkin niin, niin syöminen olisi helpompaa. Kiitos onnitteluista! Mulla on kova usko, että pääsisin tällä kertaa täysille viikoille, mutta saas nähdä. Kiva, että kävit lukemassa! <3

      Poista