Rv 27 + neuvola

Raskausviikko 27

Viime yönä ilmaantui ensimmäistä kertaa tässä raskaudessa suonenvetoa. Ne on ihan kamalia ja mulle niitä on tullut joka raskaudessa aina näin viimeisellä kolmanneksella. Paineentunnetta on välillä edelleen, kun vauvan pää painaa kohdun suuta. Paineentunne kuitenkin helpottaa viimeistään tunnissa, tai kahdessa, kun vauva vaihtaa asentoa.

Eilen oli myös neuvola.

Verenpainetta ei edes vastaanotolla mitattu, sillä valkotakkikammoni takia ei luultavasti olisi saatu mitään järjellistä mittaustulosta. Äiti onneksi lupasi antaa oman verenpainemittarin lainaan, joten pystyn seuraamaan paineita kotona pian taas tarkemmin.

Rauta-arvot oli jälleen tosi hyvät, eikä niissä yleensä ole ollut mitään häikkää. Tosin viime raskaudessa joku opiskelija otti kerran multa  rauta-arvon ja se näytti jotain tosi hämärää... Seuraavalla kertaa arvot oli kuitenkin taas täysin normaalit, joten luulen, että mittauksessa oli mennyt jotakin vikaan.

Sf-mitta menee tiukkaa omaa käyräänsä. Tällä kertaa se oli 22cm. Vauva ei meinannut pysyä paikoillaan sydänääniä kuunneltaessa, vaan karkasi aina doplerin alta. Terkkarikin tunsi hyvin vatsanpeitteiden päältä vauvan liikkuvan. Lopulta tyyppi onneksi asettui, jotta saatiin hiukan sydänääniä kuunneltua.

Painoni oli noussut jo 10kg. Ensin terkkari hiukan pelotteli, että saatan kerryttää painoa tässä raskaudessa jopa 20-kiloa. Tosin edellisessäkin raskaudessa juuri näiden parin kuukauden sisään tuli tiukempi painonnousu ja sitten se laantui. Terkkarin katsottua papereitani hänkin uskoi painon menevän samalla kaavalla, kuin viimeksikin. Myönnän tosin, etten ole yrittänytkään hillitä herkkujen syöntiä.

Tänä aamuna lähestyin paino asiaa kuitenkin hieman eri kantilta. Tein smoothien ja pidin huolta, että join tarpeeksi vettä. Uskon hyvän lisäämiseen... En sinällään minkään yksittäisen ruoka-aineen kieltämiseen. Katsotaan tuleeko se 20kg täyteen...

Pillahdin muuten tänään ruokakaupassa itkuun ihan jostain pienestä jutusta. Raskaushormoonit on kyllä hassuja!

Joulun jälkeen pääsen taas ultraan, jossa nähdään kohdun suun tilanne. Toivon, ettei pakkolepoon olisi vieläkään tarvetta.

<3 Riina

Jos vauva syntyisi nyt, niin hänellä olisi jo hyvät mahdollisuudet selviytyä keskoshoidossa. Vauvan kävely ja ryömimis refleksit käynnistyy. Viimeistään nyt avautuu vauvan silmät. Vauvan silmien väri ei ole lopullinen, vaan se kehittyy oman laisekseen vielä puolivuotispäivän jälkeenkin. 

https://www.vauva.fi/artikkeli/raskaus/raskausviikot/28_raskausviikko

Raskausoireet raskausviikko 27

- Suonenvetoa öisin
- Välillä paineentunnetta
- Hormooni hyrskyjä
- Paino nousee edelleen kohisten


Edelliset raskausviikkopostaukset: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti