RV 33 + ultra


Tämä raskausviikko on ollut hyvin tunteellinen. Esikoiseni syntyi 7-viikkoa etuajassa rv 33+1.  Jokainen päivä on siis tällä viikolla ollut jo pienoinen voitto.

Kävin taas kontrolliultrassa. Paikat on pehmentyneet.  Kohdun kaulaa on 2,5cm jäljellä. Kanava on lyhentynyt viime kerrasta, muttei vielä liikaa, Vaikka nyt ei ole välitöntä vaaraa, niin uudelleen synnyttäjänä tilanne voi kuitenkin muuttua hyvin nopeastikin.

Vauvan painoarvio on nyt 2080g. Tyyppi kasvaa hyvin omalla käyrällään, mutta mikään kovin iso hän ei olisi luultavasti täysiaikaisenakaan. Vauva on nyt raivotarjonnassa, mutta se voi toki vielä muuttua.

 Sain viimeisen ultrakontrollin vielä kahden viikon päähän. Siellä tarkistetaan myös se, että vauva on pysynyt raivotarjonnassa.

Toisen käden sormenpäissäni on hieman tunnottomuutta. Asia on kuitenkin ultralääkärin mukaan varsin normaalia. Joku hermo on hieman puristuksissa, mutta tilanne kuulemma laukeaa jonkin ajan päästä synnytyksestä, eikä tunnottomuus aiheuta sen suurempaa haittaa.

Muutamia vauvajuttuja on vielä hankkimatta. Toisaalta en osaa ottaa niistä tressiä. Hankintalistamme on muutoinkin melko lyhyt ja vauva tarvitsee ennenkaikkea vain läheisyyttä, maitoa ja lämpöä. Hätä tapauksessa mies kyllä osaa hakea kaupasta ne viimeiset vauva jutut, jos menee liian tiukille.

Synnytyksen suunnitteluun en ole viimeaikoina oikein jaksanut keskittyä. Onneksi alkuraskaudessa kirjottelin hieman pohjille muokattavaa synnytystoivelistaa Ipanaan.

Rakausoireet raskausviikolla 33. 


* Toisen käden sormenpäät ovat puutuneet
* Maatessa häntäluu/lantio kipeytyy niin, että on vaikea päästä ylös.
* Supistelee
* Vauva painaa virtsarakkoa ja ravaan vessassa melko usein
* Öisin on vaikea saada unenpäästä kiinni
* Pyllyyn on ilmaantunut raskausarpia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti