Oikeasti hellä shamppoo atoopikolle

Atoopikolle sopiva shampoo

Usean kuukauden testauksen jälkeen voin oikeasti vihdoin sanoa, että olen löytänyt oikeasti toimivan shamppooon* atooppiselle iholleni!

Olen ollut pienestä asti atooppiseen ihottumaan taipuvainen. Päänahka kuivui ja kutisi,  taipeet oli aina rikki ja silmien ympärystö saattoi kuivua hurjasti. Vanhemmiten tuli mukaan myös oikeasti selkeät herkyysoireet tietyille pesuaineille. Shamppoo saattoi polttaa päänahkaa, tai iho saattoi kutista ja punoittaa. Esimerkiksi joistain käsitiskiaineista kädet rikkui, ja niihin ilmestyi haavoja. En halunnut vain lääkitä oireita, joten oli pakko vaan etsiä oikeasti helliä tuotteita!

Vaikka pyrin valitsemaan aijemminkin vain pesuaineita, joiden luvattiin olevan helliä herkälle iholle, tai että tuote olisi allergialiiton suosittelema, niin se ei siltikään sopinut välttämättä minulle.

Siirryin ensin marketti luonnonkosmetiikkaan. Urtekramin shampoot helpotti hieman oireita, mutteivat vieneet niitä kokonaan pois. Sen jälkeen kokeilin Flow kosmetiikan hamppu-turve shampoopalaa, joka vei oireita pois entisestään, muttei kokonaan ratkaissut päänahkan kuivutta. Mies tosin taisi tykätä hamppu-turve shampoopalasta kuitenkin...


Mikä shampoo sopii atoopikolle?


Mikä shampoo sopii atoopikolle?


Lopulta löysin Flow kosmetiikan valikoimasta ihanan, hellän ja päästä varpaisiin sopivan Rasulsavi-suola saippuan*. Päänahan kuivuus ja kutina loppui. Suihkun jälkeen iho ei tuntunut kuivalta ja taiveihottumakin tuntui parantuvan! Myös pitkään vaivannut ihottuma kohta kaulalla hävisi kokonaan.

En ole oikein koskaan jaksanut käyttää hoitoainetta hiuksissani, mutta shampoopalan kannssa varsinkin tuntuu siltä, ettei hiukset hoitoainetta edes kaipaa!

Rakastan myös sitä, että yksi tuote riittää suihkussa kaikkeen! Vähemmän on atoopikollekin enemmän! ;)

- Riina

Ps. Vauva ei ole vielä onneksi syntynyt! Viikko vielä, niin täysiaikaisuus olisi saavutettu! Nyt on rv 36+0. <3

* Postaus sisältää affiliatelinkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti