Yliherkkä tiskiharjalle?!

Puinen tiskiharja


On kamalaa, että välillä ihan tavalliset kodin tuotteet aiheuttavat pahoinvointia, ihon kutinaa, punoitusta, tai ihottumaa. Alan toisinaan epäillä myös omia reaktioitani. Voiko oikeasti esimerkiksi tiskiharja haista niin  voimakkaille kemikaaleille, etten voi olla sen lähelläkään?! Kuvittelenko ihonkutinan ja pahoinvoinnit, vai onko ne oikeasti todellisia... ?

Mulle kävi nimittäin näin eilen. Mies osti Clas Ohlosonilta ihanat luonnonkuituiset pullloharjat & tiskiharjan. Ne on ihan super kauniit! Innoissani kastelin ne, huuhtaisin nopeasti tiskiaineella, mutta sitten jähmetyin! Ne haisi ihan jäätävästi joltain kamalalta kemikaalilta!

Pyysin hiukan apuja Facebookin Ekokoti & ekopesuaineet-ryhmästä ja he kehottivat kokeilemaan etikkaa ja soodaa. Iskin harjat ensin etikkaveteen, ja harjojen kuivuttua tein niille myös sooda käsittelyt. NE HAISI SILTI!

Kysyin harjojen hajusta suoraan Clas ohlsonilta ja kappas, hajulle ja pahoinvoinnille löytyikin syy: Harjat käsitellään kemikaalilla, jotta ne kestäisivät käytössä pidempään!

Ei kuulosta kovin ekologiselta! Harjat lensi taas kodistamme, kuin leppäkeihäs... Tuntuu joskus toivottomalta, kun saan allergiaa, tai pahoinvointia milloin mistäkin....

Onneksi Jomyn puisia tiskiharjoja* uskallan suositella. Ainakaan vaaleapäinen harjas ei haise ainakaan minun nenääni miltään ja he tuskin kyllästävät harjojaan millään kemikaaleilla!

<3 Riina

Ps. Mahassa kasvava vauva on nyt täysiaikainen! <3 En olisi ikinä uskonut pääseväni tänne asti! Juhlintaa hiukan varjostaa kuitenkin eräs pieni huolen murunen, mutta siitä lisää hieman myöhemmin....

* postaus sisältää affiliatelinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti