Minikoti & 2-vuotiaan lelut

Meidän ihanassa pienessä 56m2 kolmiossa asustaa kaksi aikuista ja neljä lasta.

2-vuotiaan tyttäremme lelut on sijoitettu olkkariin. Siis juuri sinne, minne levitämme perhepedinkin iltaisin. Nyt leluja on mielestäni oikein sopivasti!

Tytön leikit on lennokkaita ja kaikki lelut levitetään sikin sokin olohuoneen lattialle. Onneksi siellä on tilaa leikeille varsinkin, kun luovuimme parisängystä kokonaan.  Vaikka neiti osallistuukin mielellään lelujensa siivoukseen, niin todellisuudessa leluja on juuri se määrä, mitä minä jaksan siivota.

Lelukoreissa ja hyllyillä on juuri sen verran ylimääräistä tilaa, että lelut on helppo heitellä takaisin paikalleen leikkien jälkeen. Ammattijärjestäjä Ilana Aaltokin vinkkasi, että lelukoreihin on hyvä jättää "tempomisvara".

Pari palapeliä on kaapissa ja pari aina kerrallaan leikeissä mukana. Näin mielenkiinto niihinkin säilyy, kun välillä pelejä vaihdellaan. Toisaalta oikean palapelin palatkin löytyy helpommin, kun pelejä ei ole liikaa.Dubloja on kaksi samanlaista paperikassillista, mutta toinen kassi on nosttetu kirjahyllyn päälle jemmaan. Ne otetaan sieltä alas vain silloin, kun isommat rakentelee tytön kanssa isoja taloja ja palikoita tarvitaan välttämättä lisää. Tällöin kuitenkin  leikkien jälkeen isommatkin auttaa legojen siivoamisessa.

Välillä käymme lainailemassa isompien lasten huoneesta junarataa, piirrustusvälineitä tai leikkiruokia tytön leikkeihin. Parasta neidistä on kuitenkin kipata eteisestä hattukori ja kokeilla perheenjäsenten pipoja. Keittiön kipot ja vispilätkin on 2-vuotiaan mielestä ihania!

Mihinkään äärimmäiseen minimalismiin emme siis lelujen kanssa pyri, mutta niitä tulee silti olla sopivasti.


<3 Riina

2-vuotiaalla lelut:


1 paperikassillinen dubloja ( + yksi paperikassillinen kirjahyllyn päällä)
1 korillinen sekalaisia leluja
14 kirjaa
xylofoni
2-palapeliä leikeissä (+2 kaapissa jemmassa)
Välillä lainaillaan leluja myös isommilta

5 kommenttia:

 1. Hauska että kirjoitit tästä aiheesta, tätä lelujen määrää olen nimittäin pohtinut viimeksi eilen. Niitä on nimittäin meidän 2v ja 3v lapsilla huoneellinen! Mutta kun tuntuu ettei mistään voi luopua..jos lapset haluavatkin leikkiä just niillä poistetuilla. Mutta kaipaavatko sitten kuitenkaan niitä, tuskin. Nytkin lapset leikkivät vain muutamalla lelulla -loput vain levitetään lattialle. Sain inspiraation vähentämiseen kirjoituksestasi. Kiitos. Terv Riikkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait inspiraatiota postauksestani. <3

   Isommilla lapsilla oli aluksi jossain vaiheessa vaikea sulattaa lelujen karsimista. Leluja oli kuitenkin sen verran, että yleensä leikkien siivoaminen ärsytti heitäkin. Teimme niin, että laitoimme osan leluista kellariin ja lapset saivat halutessaan vaihtaa leluja sieltä päikseen. Tosin lapset ei lopulta kertaakaan halunneet vaihtaa lelujaan ja lopulta kellarin lelut vietiinkin suoraan kierrätyskeskukseen. Vähentäminen oli kuitenkin helpompi sulattaa, kun se ei ihan heti ollut lopullista.

   Kiva, kun kävit lukemassa!

   Poista
 2. Mäkin niiiin haluisin päästä jonkinlaiseen kompromissiin lelujen suhteen! Teillä niitä näyttää olevan ihanteellinen määrä.:) Meille tulee leluja ovista ja ikkunoista. Isovanhemmilta, tuliaisia, muiden vanhoja... Tuntuu että olen yksi kierrätyskeskus, vähän väliä karsimassa turhia tarpeellisempien tieltä. Ja silti niitä leluja on huoneellinen.

  VastaaPoista
 3. Oih miten ihanan vähän! Ja ihailen sitä, että pystytte asumaan noin vähissä neliöissä, ja ilmeisesti ihan mukavasti kuitenkin? :)

  VastaaPoista