Porin villa & peite, luonnonkuituja perhepetiin.

porin villa & peite villafuton

futon perhepeti

 Olin haaveillut Porin Villan & peitteen futonista jo pidempään, mutta en ollut vaan raaskinut! 

Luovuimme kuitenkin viime kesänä sängystä kokonaan ja se osoittautui monelta kantilta hyväksi ratkaisuksi. Levitämme patjat lattialle iltaisin ja keräämme ne aamulla sivuun. Se on tehnyt perhepedissä nukkumisen hieman helpommaksi ja turvallisemmaksi, sillä sänkyä ei tarvitse rajata huonekaluilla.  Sen lisäksi sängystä luopumalla saimme päiväsaikaan lisää leikkitilaa. Nukkumisratkaisumme helpotti myös futonpatjoiden hankkimista kukkaroystävällisesti!

Halusimme edelleen jatkaa lattialla nukkumista, joten yhden ison patjan hankkiminen ei olisi kannattanut, sillä sen siirtely olisi turhan vaivalloista! Toisaalta Porin villan ja peitteen peruvaalikoimassa olevat paksut futonpatjatkin olisivat vielä olleet turhan raskaat. 

Päädyimme siis rakentamaan oman luonnonkuituisen pesämme pikkuhiljaa. 

Tilasimme mittatilauksena näin aluksi yhden normaalia ohuemman villa-futonin. 8cm paksuista patjaa on helpompi liikutella ja siirtää päivisin pois tieltä. Tarkoitus on hankkia toinen samanlainen patja rinnalle ja lisätä sitten helposti siirreltäviä luonnonkuitu kerroksia patjoiden päälle. 

Saa nähdä millainen pesästämme lopulta tulee <3. 

<3 Riina 


2 kommenttia:

 1. Hei!
  Mekin investoimme Porin Villan ja peitteen tuotteisiin pari vuotta sitten, emmekä ole katuneet. Osalle lapsista tilaan vielä myöhemmin, kun tulee aika vaihtaa isompaan peittoon, uudet villapeitot.
  Minua kiinnostaa tuo lattialla nukkuminen. Nukun parhaiten kesällä mökillä lattialla, ilman selkäongelmia. Olen vaan kuullut lattialla nukkumisessa patjojen keräävän paljon kosteutta allensa, jos patja on suoraan lattialla, ilman mitään tuulettavaa pohjaa.
  Miten teillä on asia järjestetty? Riittääkö päiväsaikainen patjan "tuuletus" pystyssä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kieltämättä ihanaa vaihtaa kaikki pikku hiljaa luonnonkuituihin. On hullua, ettei sitä aina tule edes ajatelleeksi, että vietämme valtavasti aikaa muoviin kääriytyneenä...

   Mun mutu on, että päivisin patjan pystyyn nostaminen meillä riittäisi. Täytyy kuitenkin myöntää, ettei mulla ole mitään tiukkaa faktaa kosteuden poistumisesta patjasta. Sen silti tiedän, ettei lattiaa vasten kannata patjaa päivisin jättää... Jos tosiaan haluaa olla äärimmäisen varovainen, niin ehkä patjan alle kannattaa levittää tatami, tai säleikkö.

   Poista