Ekoahdistukseen helpotusta 30-päivän haasteesta


Tiedätte varmaan, että rakastan yli kaiken elämänhallinta tekniikoita!  30-päivän haaste onkin mitä mainioin väline tehdä pieniä muutoksia omiin tottumuksiinsa. Se on tarpeeksi lyhyt aika, etten ehdi kyllästyä ja tarpeeksi pitkä aika siihen, että jostain asiasta voi tulla tapa.

30-päivän haasteessa voidaan lisätä, tai poistaa elämästään jokin asia. Metodilla voi myös opetella jonkun uuden tavan, tai taidon. Tärkeintä on, että sitä luopumista, oppimista, tai lisäämistä harjoitellaan joka päivä 30-päivän ajan !

Haasteeseen liittyy myös hyvin inhimillistävä piirre. Jos asia 30-päivän kokeilun jälkeen ei tunnu siltikään jääneen elämääsi pysyväksi, niin se ei haittaa. Sinä kokeilit ja se on tarpeeksi!

Kun jollain asialla on alku ja loppu, on hullujakin asioita helpompi kokeilla. Ei meidän tarvitse tehdä mitään loppuelämän sopimuksia, mutta jos et edes kokeile, niin se taas olisi surullista...

On myös totta, ettemme pysty milllää hallitsemaan ja muuttamaan kaikkea haluamaamme kerralla. Itsehillinnällä ja tahdonvoimallakin omat rajansa, mutta sen jälkeen, kun jostain asiasta tulee tapa, niin se ei vaadi enää meiltä liioin ponnisteluja. Siksi ehkä onkin hyvä keskittyä yhteen, tai kahteen muutettavaan asiaan kerrallaan. Tulokset on silloin ehkä pysyvämpiä.

Kartoittaessani viime vuonna tavaratulvaamme, huomasin, että suurin yksittäinen ongelma oli valtava sekajätteen määrä. 100-päivän aikana ostimme 582 kertakäyttövaippaa! 

Päätin, että haastan itseni toukokuussa lajittelemaan jätteet vielä tarkemmin ja vähentämään sekajätteen määrää! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos, erittäin hyvä haaste mietittäväksi kelle tahansa. Sekajätteen määrän vähentäminen on oikein hyvä haaste, nappaan sen myös meille. Ja lisäksi kierrätetyn ja käytetyn suosiminen hankinnoissa, kun niitä taas alamme jonain päivänä tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Kierrätettyjen ja käytettyjen juttujen hankkiminen on tosiaan kaikkein ekologisinta. Aina en kumminkaan voi itse käytettyihin turvautua, sillä edellisten käyttäjien opesuaine ja huuhteluaine jäämät voi olla liian tuhteja omalle iholleni, eikä ne välttämättä katoa useammassakaan pesussa. Yritän kuitenkin kirpparilla parhaani mukaan haistella vaatteita, mutta harmikseni ylläreitä tulee silti.

   Poista
 2. Isot miemenkiinnon kohteet on minimalismi sekä zero waste/ low waste/ ekoilu. Toukokuussa alkaa 30 päivän minimalismi haaste. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minimalismi haaste on kyllä mahtava! On hullua kuinka paljon kaikkea turhaa sitä ihminen hilloaakaan kaappeihin. Onnea ja kestävyyttä toukokuulle!

   Poista