Ihana hengittävä savimaali


Saimme maalattua vihdoin olohuoneen pumpulin pehmeällä valkoisella savimaalilla. Sinne se 2-vuotias V:kin käpertyi mielellään päikkäreille.

Tapettia repiessä päänahka ja niska oli tulessa ja iho kutisi kauttaaltaan. Olin ilmeisesti allerginen liisterille... Tapetin alta paljastui maalaamaton seinäpinta ja kun seinää hieman kosketti, niin rappaus ropisi lattialle. Savimaalilla sai kuitenkin suljettua rappauksen seiniin ja tuntui heti, kuin koko huoneen ilmanlaatu olisi parantunut. 


ekologinen savimaali

Savimaalin tuntumakin on uskomaton! Se ei ole lainkaan sellainen epäluonnollisen ja muovisen oloinen, kuin tavanomaiset maalit. Maali näyttääkin siltä, että se hengittää! 

Itseasiassa maali on täysin muoviton, liuotinvapaa ja se on turvallinen maali lapsiperheessäkin. VOC-päästöt on pyöreä nolla! Maalilla on kyllä ennen kuivumistaan oma ominaistuoksunsa, muttei se ole ollenkaan pistävä, niin kuin maalit yleensä. Pidän myös hurjasti maalin himmeästä pinnasta. <3 

Savimaali ei kuitenkaan kestä märällä hankaamista, joten jätimme ikkunasyvennyksen kokonaan maalaamatta. Siinä tosin olikin jo valmiiksi vaalea maali, vaikkakin pinta on aika kulunut. Pitää miettiä myöhemmin, jos löydämme siihen jonkin paremmin kulutusta kestävän vaihtoehdon. 

Itselleni on hyvin tärkeää, että valitsemamme materiaalit olisi mahdollisimman ihoystävällisiä, myrkyttömiä, ekologisia ja sisäilmaa parantavia. Senkin takia savimaalista on tullut meille ihan lemppari maali! 

<3 Riina

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, savimaali onkin ihan uusi tuttavuus! :) Täytyy perehtyä paremmin. Juuri maalailin kalkkimaaleilla huonekaluja, ja tykästyin kovasti siihen. On pitänyt aiheesta kirjoittaakin, mutta se on vielä jäänyt... Täytyypä pistää tuo savimaali korvan taakse, tässä kun remppa etenee ja maalattavaa pintaa tulee taas vastaan niin voisi ottaa sen testiin!

    VastaaPoista
  2. Savimaali on kyllä tosi ihana, suosittelen lämpimästi! Kalkkimaalikin kuulostaa kivalta! Jään odottelemaan mielenkiinnolla postausta! :) Savimaalista löytyy kyllä ihan kivasti käyttökokemuksia eri blogeista. Sävytetyt 2,5l maalipurkit tuntu musta aika tyyriiltä, mutta toi luonnnonvalkoinen 10l pönikkä oli suhteessa halvempi ja tosi riittoisa.

    VastaaPoista