Välikauteen ilman haalari stressiä

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BABY SHOP * 


Vaikka kevät tuli kohisten, niin tällä kertaa ei tullut kiire hankkia välikausivaatteita. Meillä oli ollut ne jo koko talven!

Talvella Reiman välikausihaalarin* alle sai sujautettua villahaalarin ja kovimmilla pakkasilla kaksikin. Kuorihaalari piti vettä ja viimaa. Lähemmäs ihoa sai laitettua luomuvillaa. 

Sen lisäksi, että yhdellä haalarilla pärjääminen säästi rahaa, niin se on myös ekologista. En kuitenkaan löytänyt täysin muovitonta haalaria, joka olisi pitänyt vettä, mutta ajattelen, että vähemmän on enemmän!  
Jos hankkii joka syksy ja talvi aina uuden haalarin, niin pahimmassa tapauksessa käyttöikä jää vain muutamaan hassuun kuukauteen. Keväällä haalari saattaa olla jo pieni ja tarvitsen taas uuden haalarin.  Siis ainakin kolme haalaria vuodessa! Lapset kasvaa niin hurjan nopeasti... On fiksumpaa hankkia keväällä hieman reilumpi haalari, joka menee seuraavan syksyn, talven ja hyvässä lykyssä seuraavaan kevääseen asti. 

Tekokuituisista vaatteista saattaa kuitenkin irrota mikromuovia pestessä. Mikromuovit on pienen pieniä hiukkasia, jotka irtoavat pesukoneessa keinokuituisista materiaaleista ja kulkeutuvat viemärin kautta vedenpuhdistamoon. Vedenpuhdistamoiden lietteeseen jää kiinni osa mikromuoveista, mutta pienemmät hiukkaset jatkaa matkaansa puhdistamon kauttaa vesistöihin. Yritänkin pestä ulkovaatteita mahdollisimman harvoin. Yleensä niille riittää kurakeleilläkin pelkkä rätillä pyyhkiminen.  Markkinoilla on kuitenkin pesupussi, jolla mikromuovipäästöjä voi hieman vähentää. 

Siihen asti, kunnes löydän sen täydellisen muovittoman ja vettäkin hylkivän kuorihaalarin, niin pesupussi on varmasti ihan fiksu hankinta. Ainakin tulee tunne, että edes yrittää hillitä omalta osaltaan mikromuovipäästöjä. 


-Riina 

Sinua saattaa myös kiinnostaa nämä postaukset Ei kommentteja:

Lähetä kommentti