Minimalisti mutsi & lasten lelut

Minimalismi, lelujen määrä, konmari, lastenhuone

Nyt seuraa hurja paljastus: Vaikka pyrinkin minimalismiin, niin hankin silti lapsilleni leluja. Lastenhuoneessa vallitsee silti muutama sääntö, jolla lelujen määrä pysyy kohtuudessa.

Lelujen tulee mahtua kaappeihin ja ne pitää jaksaa siivota!


Joitakin vuosia sitten karsin kovalla kädellä muovileluja pois.  En halunnut altistaa lapsiani turhaan ftalaateille. Legot sai silti jäädä, sillä mies perusteli niiden olemassa oloa luovuuden lisääntymisellä, kestävyydellä ja laadulla. Ensin poistetut lelut oli jemmassa kellarissa, mutta kun lapset ei tuntuneet niitä kaipaavan, niin lopulta annoin ne pois kokonaan.

Nykyään käymme aika ajoin lelukaappeja läpi yhdessä lasten kanssa. Poistan täyteen väritettyjä tehtäväkirjoja ja kierrätän joitain leluja pienempien lelukoriin olohuoneeseen. Jos leluja tuntuu olevan liikaa, niin karsimme niitä hieman. Pääasia, että kaikki lelut mahtuu kunnolla kaappiin ja lapset jaksaa ne siivota.

R:llä oli taannoin syntymäpäivä ja siinä missä aiemmin olin koittanut ostaa lahjan hieman ympäri pyöreiden toiveiden mukaan, niin nyt etsimme sopivan lahjan lapsen kanssa yhdessä. Samalla tuli juteltua lelujen laadusta ja mainonnastakin. Lasta ei tuntunut yhtään haittaavan se, ettei lahja tullut yllätyksenä. Tällä kertaa sopiva lahja löytyi Ekokivasta.

Puiset lelut kestävät varmasti lapselta toiselle ja tarpeen mukaan ne pystyy helpommin korjatakin.

Lapsemme rakastaa askartelutarvikkeita, kirjoja, roolileikkejä ja palikoita. Epämääräinen sälä on sen sijaan vähentynyt lastenhuoneesta valtavasti.

 Pyrin siihen, ettei hyllyjen perälle unohdu leluja, vaan lelukorit on riveissä. Ei päällekkäin, tai peräkkäin. Näin lapsetkin saa siivottua lelunsa helpommin ja löytävät sen, mitä etsivät. Tiukkaan minimalismiin en lelujen suhteen edes yritä.


<3 Riina

Tämäkin postaus saattaa kiinnostaa:

Minikoti&2-vuotiaan lelut 

2 kommenttia:

  1. Lelut ovat meillä vähän kinkkinen alue...pikkusälästä en itse tykkää, mutta lasten mielestä se on tällä hetkellä oikein coolia...minulla on samankaltainen sääntö, että lelujen täytyy mahtua niille varattuihin laatikoihin. Duplot ovat tällä hetkellä tosi suosittuja, ne varmaan pysyvät lastenhuoneessa vielä vuosia. Itse menen välillä lasteni kanssa lattialle istumaan ja kaivan esiin jonkun laatikon. Yleensä sieltä löytyy aina tavaraa, jonka lapset ovat "unohtaneet" :D , ja jolla sitten viihdytään taa s pitkään. Legojen/duplojen puolesta puhuu myös, että ovat tosi kestäviä - ne voi kierrättää lopulta eteenpäin tai vaikkapa myydä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu! Tuntuu, että kaikki palikat ylipäänsä on lapsille tosi kivoja ja R tykkää hirmuisesti rakennella pikkusiskon puupalikoillakin. Meillä on muutama palapeli jemmassa keittiön kaapissa. Vaihedellaan niitä 2-vuotiaan lelulaatikkoon aika ajoin ja otetaan edelliset taas vuorostaan jemmaan. Niillä tosin saa aika ajoin myös vaikka tiskausrauhan, kun jemmapelit tuntuu lapsesta aina niin jännätä, kun ei oo niillä hetkeen leikkinyt.

      Poista