Alle 100 tavaraa!Tiedän tyyppejä, jotka on karsinut koko omaisuutensa sataan tavaraan. Dave Bruno on asettanut kuitenkin hieman inhimillisemmän perheellisellekin sopivan haasteen, jossa pyritään omistamaan vain enintään 100 henkilökohtaista tavaraa. Yhteiskäytössä olevia tavaroita ei lasketa. Lisäksi Dave laskee jotkut tavarat ryhmittäin, kuten kirjat ja alushousut.

Innostuin tietenkin tästäkin haasteesta, mutta laskiessani tavaroitani tajusin jo päässeeni karsimisessa tähän pisteeseen. Se siis siitä haasteesta! 

Ostan itselleni aika harvoin lisää tavaroita. Esimerkiksi hyvät kengät löydettyäni kulutan ne puhki ja senkin jälkeen kuljen niillä vielä yhden kesän. Ehkä olen tullut hiukan turhan krantuksikin minimalismi pyrkimyksissä, sillä uutta ostaessa tavaran pitäisi täyttää kaikki kriteerini... 

Toisaalta on jännä, että kaikki ne tarpeet, johon enne tarvitsi materiaa, onkin nykyään yhdessä laitteessa. Työ, ystävät, musiikki, kirjat, pelit ja viihde kaikki ne löytyy koneelta. Vaikka tavara katoaakin ympäriltämme, niin jotenkin on huvittavaa katsella jonkun kerrostalon ikkunoihin, jossa sinisen valon ääressä näkyy kymmeniä päitä. Lopulta elinympäristömme kaventuu, tarvitsemme yhä pienempiä koteja ja elämme omassa kapselissamme, kun tietokone tyydyttää kaikki tarpeemme... 

Onneksi kuitenkin minimalismista innostuneena voin vähentää sitä koneella roikkumistakin. Ehdotinkin kahdelle isommalle lapselleni, että voitaiskin pitää koneeton viikko. Yllätys oli melkoinen, kun varhaisteini sanoi, että "Ok, jännä nähdä mitä tapahtuu". Yön pimeitä tunteja ei tosin mun kohdalla lasketa ;) 

Koska tavaran suhteen ei pahemmin ole enää ongelmaa, niin ehkä on oikeasti aika alkaa nauttimaan yksinkertaisesta elämästään syvemmin. Se yks lemppari elämänhallinta guruni Koppelomäen Ilkka sanoi, että vaikka ihminen olisi saavuttanut unelmansa ja olisi kaikki edellytykset olla onnellinen, niin siitä kaikesta pitää oikeasti erikseen muistaa nauttia! 

<3 Riina 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti