Reimaa alesta ja hiekkaleluja kaikille.


Päätin lopettaa datapaason hieman ennen aikojaan. Ajattelin olla tämän viikon koneella vasta lasten mentyä nukkumaan. Ongelma oli vain siinä, että nukahdin lähes poikkeuksetta samaan aikaan itsekin. Esimerkiksi tämä niin ihana blogailu jäikin sitten vähemmälle...

Kuva liittyy postaukseen oikeastaan ainakin kahdesta syystä. 

1. Reimalla on edelleen ale. Vaikka Reiman ulkovaatteet ei ehkä täytä kaikkien ekotyyppien kriteerejä, niin on ne ainakin luopuneet perfluoratuista yhdisteitä, eikä ne peittele vaateidensa mahdollisesti aiheuttamaa mikromuovi ongelmaakaan. Reima yrittää vähentää kuitenkin vaatteidensa aiheuttamia haittoja tarjoamalla kuluttajille mm. pesupusseja, jotka vähentävät jonkin verran mikromuovien pääsyä vedenpuhdistamoiden kautta vesistöihin. Ulkovaatteita kannattaa kuitenkin pestä mahdollisimman harvoin, niin ympäristökin kiittää! 

 Reiman kuorihaalarit ja takit pitää kuitenkin tuiskua ja vettä. Olenkin kertonut täällä blogissa, että viime talven pärjäsimme Reiman kuorihaalareilla ja kuoritakeilla koko talven, kunhan alle vain laittoi tarpeeksi villaa. Yhdellä kuorihaalarilla voi siis pärjätä koko vuoden! 

Reiman ulkovaatteet on myöskin oikein kestäviä ja ne pystyy kierrättämään helposti lapselta toiselle. 

2. Meillä lapset vei omat ulkolelunsa pihan hiekkalaatikoihin yhteiskäyttöön ja niin tekee moni muukin. Minimalistin sieluani hivelee, kun kaikkea ei tarvitse hillota kaappeihin. Eihän me hiekkaleluilla sisällä mitään tehdä.... 

Tietenkin olisi ihanaa uskaltaa jakaa kaikkea muutakin, kuten suksia, monoja, polkupyörän, tai  vaikka värttinän koko taloyhtiön käytettäväksi. Olisi ihanaa, että taloyhtiössä olisi vaikka yksi kellarikomero lainattaville tavaroille. 

Pelkään silti hiukan, että lainattavat tavarat katoasi kuitenkin kokonaan, tai jos itse satun tarvitsemaan polkupyörää kerran viikossa, niin en sitä sitten sieltä saakkaan omaan käyttööni. Turhia pelkoja... tiedän! On silti hullua, että omistamme tavaroita, jotka on suurimman osan ajasta käyttämättömänä kaapissa, kuten vaikka ompelukone. 

Netissä on tosin nykyään kaiken maailman vuokraussivustoja, jossa voi vuokrata vaikka lastentarvikkeita. .. Pitäisi vaan luottaa siihen, että muutkin pitää hyvää huolta tavaroista.... 

- Riina 2 kommenttia:

 1. Ihmisillä on usein aika erilaiset käsitykset siitä mikä on tavaran hyvää huoltoa ja käyttöä, siksi yhteisomistus tai lainaaminen laajemmin voi olla aika haasteellista. Täällä on kirjastossa ompelukone, ja sinne voi varata ajan ompelemaan, tämä minusta ideana kätevä, on taho, joka pitää huolen tavarasta ja vastaa sen käytön tasaisesta jakautumisesta. (Asia erikseen on se, että kirjastoista on tulossa jotain yleisiä olohuoneita/välinelainaamoja kun minunlaiseni kirjojen rakastaja toivoisi siellä hiljaisuutta ja paaaljon kirjoja.)
  Mutta siis, olisi hyvä jos olisi enemmän tahoja, jotka mahdollistaisivat hallitun yhteisomistuksen ja/tai lainaamissysteemin.
  Tosin, itse haluan ompelukoneen omistaa, vaikka muuten minimalisti olen, koska korjaaminen on kiva saada tehtyä kotona heti kun vaate sitä tarvitsee. Kerrostalossa asuessa taas korostettiin naapureille, että meidän leluja saa ottaa varastosta ulos ja käyttää, ne tosiaan ei lainaamisesta pilalle mene=)
  -Kata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii joo! Hyvä, kun muistutit! Meidänkin lähikirjasto lainailee ties mitä kahvakuulia kotiin. Ompelukoneelle, 3d tulostimelle ja kaiken maailman pinssikoneillekin saa varattua aikoja. Mustakin on just hyvä systeemi, et joku taho sitoutuu huoltamaan tavaroita ja hoitelee vuokrauksen. Pispalan kirjosto on musta ihana esimerkki siitä, että jos kunta ei kirjastopalveluja tuota lähelle, niin ne tekee sen sitten itse. <3

   Kiva, kun kommentoit <3

   Poista