Helleinfernon pakopaikka


Metsä on meille näin helteillä ihana vilvoittava pakopaikka! Asunnossamme saa kyllä läpivedon, mutta sisällä on silti hurjan kuuma. Metsässä puut sen sijaan varjostavat ihanasti ja vauvaakin pystyy kantamaan helteistä huolimatta kantoliinassa. Tosin metsäänkin puen vauvalle kantoliinaan vain vaipan, sukat ja hellehatun.

Miehen lomat on lusittu, mutta polut on onneksi niin lähellä, että jaksan kyllä kantaa vauvan lisäksi lonkalla 2-vuotiaanikin metsään asti. Kalevanharjun metsikkö onkin monella tavalla ihana! Polun vierestä voi syödä vadelmia ja kauppareissunkin voi tehdä puiden varjostamaa polkua pitkin . Sitä kautta pääsee vaikka Kalevan Prismalle asti...

Annoin lasten korjailla jonkun tekemää lossannutta majaa, mutta muutoin annetaan kyllä maassa olevat puut olla ötököiden koteina. Kalevanharjun kaupunkimetsä onkin siinä mielessä uniikki, että siellä luonnolle annetaan oikeasti tilaa. Liian usein kaupunkien metsiä siistitään hieman turhan rankalla kädellä... Onneksi moni taho on kiinnostunut Kalevanharjun metsän suojelemisesta.


Tampere teerenpuisto


Halutessaan voi ylittää Kalevantien ja suunnata Iidesjärvelle, tai Kalevankankaan hautausmaan taakse taijan omaiselle kinttupolulle Teerenpuistoon. Koko Kalevanharju on tietääkseni muinaisjäännösaluetta (sisällissodan taistelutannerta) , joten ihan heti ei metsikkö katoa. Suurempaan metsänkaipuuseen voi kuitenkin suunnata Kauppiin, Birkitanpolulle, tai uudelle Tampereen retkeilyalueelle Kitulammille. 

On ihana tietää, että kaupunkimetsäkin voi ehkäistä sairauksia. Voi olla, että senkin takia huomaan suuntaavani lasten kanssa leikkipuistojen sijaan usein metsään. Kaupunkimetsässä saattaa stressitasot ja verenpaine alentua ja keskittymiskyky, sekä energiatasot lisääntyä. Metsä on mun hyvinvoinnille elintärkeä!

<3 Riina

https://yle.fi/uutiset/3-7471590

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti