11-vuotiaan vaatekaappi

Minimalismi lastenvaatteet

Ihmiset omistaa kuulemma keskimäärin 225 vaatetta ja jokainen suomalainen heittää vuosittain 13kg tekstiilijätettä roskiin. Se on kaamee määrä!

Isojen ketjujen vaatekaupat on täynnä riistotyövoimalla tehtyvä rytkyjä, joista iso osa jää kokonaan myymättä. Yhden puuvillaisen t-paidan valmistamiseen menee n. 2700l vettä, mutta myymättä jääneet vaatteet saatetaan polttaa tuhkaksi! Mitä tuhlausta! Vaateteollisuus onkin maailman toiseksi saastuttavin teollisuudenala.

Sitä paitsi... viiden euron paidasta ei oikeasti tehtaan työntekijät voi saada tarpeeksi palkkaa, koska kakusta leikkaa myös materiaalien tuottajat, värjärit, logistiikka ja kauppa. Viiden euron paita tarkoittaa sitä, että niitä pitää tuottaa ihan helvetisti, jotta viivan alle jäisi jotain. Se taas yleensä tarkoittaa hikipajaa, jossa tehdään töitä sekunttikello kourassa...

Musta ihmiset ostaa vaatteita ihan liikaa ja maksaa niistä ihan liian vähän! Toivoa kuitenkin on. Esimerkiksi Aalto-yliopiston professori Minna Halme ennustaa, että  kestävä vaatekulutus kokee 10-vuoden sisällä samanlaisen nousun, kuin kasvissyönti. <3Halusin hankkia eettisiä ja ekologsia vaatteita lapsilleni, vaikka olinkin hoitovapaalla! 


Olen aina ollut itse vaatteiden suhteen minimalismiin taipuvainen. En tarvinnut paljon, sillä pukeuduin aina lempivaatteisiini.  Jossain vaiheessa tajusin, että voin ihan huoletta soveltaa minimalismia myös lasteni vaatteisiin! Silloin, kun kaikki yläosat sopii kaikkien alaosien kanssa, voi vaatemäärä olla hyvin maltillinen.

Meillä on 4 kotona asuvaa lasta, joten pyykkikone pyörii tosi usein. Ison vaatearsenaalin pitäminen on siis senkin takia ihan turhaa! Pieni vaatemäärä antaa myös mahdollisuuden sijoittaa eettisyyteen ja ekologisuuteen.

Viime ajat tyttären vaatekaappi on pursuillut Vimmaa - Rentoa, helppoa ja mielöttömiä kuoseja! Vaikka muutoin yritän hiukan vältellä sekoitemateriaaleja, niin Vimman mielettömien kuosien takia olen tehnyt poikkeuksen elastaanin suhteen. Vimman vaatteet valmistetaan Virossa ja Suomessa. <3

Viime viikolla täydensin esikoisen vaatekaappia Ruskovillan Silkki-villa pitkiksillä. 100% luonnonkuitujen tuntuma on kyllä niin ihana, että voi olla, että ujutan pikku hiljaa esikoisellekin pieneksi jääneiden tilalle taas lisää luonnonkuituja. Ruskovillan silkki-villa tuotteilla on muuten  -20% ale 28.2.2019 asti koodilla SV20!

11-vuotiaan sisävaatteet


4 kpl leggarit
2 kpl pitkähihainen mekko
1 kpl tunika
1 kpl college
1 kpl t-paita
3 kpl Vllasukkia
3 kpl puuvillasukkia
5 kpl pikkareita
2 kpl alustoppeja

Yhteensä: 22 kpl


https://yle.fi/uutiset/3-10154891
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti