Lapsiperheen tavaratulva 7/52


Minimalistina lapsiperheen tavaratulva toisinaan ahdistaa. Onneksi suurperheessäkin tulee välillä sellaisiakin viikkoja, jolloin ei hankita, kuin kuluvia hyödykkeitä, kuten vessapaperia ja astianpesuainetta. Tietenkin voisi aina mennä vieläkin pidemmälle, sillä tiedän sellaisiakin tyyppeja, jotka ovat luopuneet vessapaperista kokonaan.

Viime päivinä olen taas miettinyt juurien kasvattamista. Asumme vuokralla ja veri on kokoajan vetänyt paikkaan, jossa voisin myllätä kasvimaata. Mietin kuitenkin mitä tapahtuisi, jos vihdoin uskaltaisin kasvattaa juureni tänne... Tuntuisiko koti silloin erilaiselta? Olisiko tekeminen ja oleminen vahvempaa? Vaikka eihän tietenkään kotia tee seinät, tai tavarat, vaan ne ihmiset, joiden kanssa arkeni jaan... Tiedän, ettemme tarvitse yhtään mitään lisää ollaksemme onnellisia. Kaikki on tänään, kaikki on tässä! Voisinko vihdoin uskaltaa nauttia siitä kaikesta runsaudesta, jota on juuri nyt ulottuvillani? Nauttia niistä kaikista tunteista ja hetkistä täysillä?


Juhlimme viime viikolla myös toisiksi nuorimman villikon syntymäpäiviä. Tein hänelle puhkikuluneesta lakanasta pupu pehmolelun, jonka täytin tekstiilijätteellä. Mitään siis ei tarvinnut hankkia lisää <3 Tyttö sai jo edellis viikolla kummitädiltään lahjaksi kirjan ja kirja on kyllä hyvä valinta aina!

Laskeskelin, että olen lahjoittanut ja laittanut kierrätykseen puolet enemmän tavaraa alkuvuonna, kuin olen hankkinut. Lapsipeerheessä tavaratulvaa ei voi kokonaan padota, mutta toisaalta esimerkiksi poistotekstiilien hyödyntäminen hieman sitä hillitsee. Olen tehny puhkikuluneista vaatteista mm. muutamat housut.

Pienessä kodissamme on avain asemassa se, ettei tavaraa ole kerraallaan liikaa. Välillä on siis pakko luopuakin jostain, vaikka toisaalta utopia olisi sekin, että tavaran suhteen olisi suljettu kierto ja että kaikki mitä ostamme käytetään pitkään, korjataan ja tehdään siitä vielä jotain uutta ja ehkä lopulta materiaali on sellaisa, että sen voi huoletta heittää kompostiin.  Silloin ehkä tuntuisi siltä, että pystyisin kantamaan vastuun jätekuormastani. Se olisi aika ihana ajatus...

<3 Riina

Lapsiperheen tavaratulva 7/52 


Vessapaperia
Astianpesuainetta
Vaippoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti