100 tavaran haaste


Maa sulaa ja paljastaa lumen alta koirankakat ja karkkipaperit. Aurinko tarkoittaa myös välikausivaatteita, saappaita ja lenkkareita. Tekee mieli myllätä kaappeja ja tehdä tilaa uudelle. En voi padota kokonaan lapsiperheessä sisään tulevan tavaran määrää, mutta voin vapauttaa sellaista tavaraa kiertoon, jotka käy meille tarpeettomaksi.

Mies osti koneenosia käytettynä ja muksut sijoitti omia rahojaan uuteen Nintendo peliin ja hiireen. Minä nappasin nipun vauvan vaatteita kainaloon ja rahtasin ne taloyhtiön kierrätyshuoneeseen. Siivosin lasten kaappeja ja poistin täyteen väritettyjä värityskirjoja, kuivuneita tusseja, suttupapereita ja kävin läpi lasten kanssa lelut, kirjat ja pelit. Keräsin Nextiiliin menevään pussiin puhkikuluneen lakanan, parittoman sormikkaan, reikäiset housut ja rikki ratkenneen takin. Sukan parsin ja pistän kaappiin...

Olen pitänyt listaa tänä vuonna kiertoon laittamistani tavaroista ja tajusin karsineeni monta kymmentä. Rakastan haasteita, joten päätin vähentää sata! 

Vaikka olenkin pyrkinyt vähentämään lapsiperheemme tavaramäärää jo useamman vuoden ajan, niin suosittelen lämpimästi käymään kaapit läpi aina vuodenajan vaihtuessa. Sen lisäksi, että huomaan pärjääväni paljon vähemmällä, kuin ennen, niin pieneksi jääneitä vaatteita ja turhaa kamaa kertyy lapsiperheessä salakavalasti varsin iso määrä. Halauan edelleen mahtua pieneen kotiimme, enkä muuttaa isompaan vain sen takia, että saisin lisää säilytystilaa tavaroille, jota en todellisuudessa edes ehdi käyttää, tai tarvitse.

Vaikka karsiminen on kivaa, niin lopulta tärkeää on se, mitä jää jäljelle. Tietenkin aikaa, mutta myös enemmän tilaa niille asioille, jotka tukee intohimojamme ja helpottaa arkea. Tunnenkin olevani jotenkin valtavan menestynyt, eikä ihme, sillä Bob Dylaninkin sanoin: Ihminen on menestynyt, kun saa herätä aamulla ja mennä illalla nukkumaan ja tehdä siinä välissä niitä asioita, joita haluaa tehdä. Huvittavinta on se, ettei me tarvita siihen mitään lisää, vaan jotain hieman vähemmän.

Myönnän, että minimalismiin pyrkiminen antaa mulle myös hallinnan tunteen. Vaikken voikkaan kaikkeen elämässäni vaikuttaa, niin hidastaminen on helpottanut arkeamme valtavasti. Leppoistaminen on tuonut turvallisuutta ja tasapainoa. Tavaran vähentäminen auttaa mulla myös suhtautumaan neutraalimmin perheenjäsenten erilaisiin tavara-ajatuksiin.

Elämä on vain helpompaa, kun tavaraan ei huku. 100 tavaran haaste 


Voit pelata tätä peliä kolmella tavalla:

1. Voit vähentää kodistasi sata tavaraa,

2. Pyrkiä omistamaan vain sata henkilökohtaista tavaraa. 

3. Omistaa vain sata tavaraa (haarukasta-pikkareihin) 

Valitse se, joka tasapainottaa juuri sinun arkeasi parhaiten.


<3 Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti