100 päivää lapsiperheen tavaratulvaa

Lapsiperheen tavaratulva
Yli 100 päivää tavaratulvaa on takana. Olisi tietenkin mahtavaa sanoa, ettei me ostettu koko aikana mitään. Olen kuitenkin hyväksynyt sen, ettei lapsiperheessä tavaratulvaa voi kokonaan tukkia, muttei kaikkea meille virtaavaa kamaa tarvitse ottaa vastaankaan. Olen esimerkiksi heivannut muutamat pitkätkalsarit heti, kun ne tulivat kynnyksen yli, sillä ne ei täyttänyt millään tavalla kriteereitäni 

Olen alkuvuoden aikana karsinut kodistamme pois 100 tavaraa. Kynnyksemme yli on tulvinut sisään n, puolet siitä. Haluan pitää arkemme mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä, joten pieneen kotiin mahtuaksemme meidän pitää myös aika ajoin karsia tavaroitamme. Lapsiperheessä sitä on yksinkertaisinta tehdä aina vuodenajan vaihtuessa.

En ole ikinä ollut mikään kovin hyvä perhesuunnittelija. En ole koskaan säilyttänyt vauvantavaroita olemattomille perheenjäsenille, vaan olen ehtinyt laittaa vauvanvaatteet aina kiertoon ennen seuraavaa positiivista raskaustestiä. En silti tunne tästä huonoa omaatuntoa. Uskon, että niistäkin on paljon enemmän iloa jollekin, joka tarvitsee niitä juuri nyt, kun että tunkisin ne muutamaksi vuodeksi aina kaapin perälle. Jokaisen lapsen jälkeen olen jotenkin ensin ajatellut, että ehkä tämä jää meidän viimeiseksi. Olen hurjan kiitollinen kuitenkin siitä, että olen saanut tulla äidiksi näin monta kertaa!

Lapsiperheen ostokset

Melli ecodesign

Isommilla lapsilla kierrätän kyllä lapselta toiselle sellaisia vaatteita, joista tiedän seuraavan pitävän. Pidän lasten vaatekaapit hyvin minimalistisena joten pyrkimys onkin, että kaapeista löytyy vain jokaisen lapsen lempivaatteita, joita voi yhdistellä huoletta miten vain.

Yritän hankkia lapsilleni vaatteita, jotka olisi tuotettu mahdollisimman vastuullisesti. Onneksi se on kokoajan hieman helpompaa! Ekologisinta olisi tietenkin hankkia tekstiilejä lähinnä käytettynä, mutta oman kemikaaliyliherkkyyteni takia se on välillä hieman haastavaa.

metallinen juomapullo

lapsen talvitakki

Välillä myös tarpeet ja käytettävyys ajaa joidenkin hankintakriteerieni ohi. On turha hankkia lapsille takkeja, jotka ei pidä vettä. Mitä vähemmän vaatteita tarvitsemme ja mitä paremmin ne ajaa asiansa juuri meidän perheen elämänrytmissä, sen parempi.

Jos päätäisin itse kaikesta sisääntulevasta tavarasta, niin listamme alkuvuoden tavaratulvasta olisi varmasti hyvin erilainen. Onneksi kuitenkin jotain on tehtävissä, jos toisen tavarat rupee ärsyttämään.. Mua on auttanut hirmuisesti se, että saan pitää jotain paikkoja kodissamme hyvin minimalistisena, eikä mun tarvitse huolehtia miehen tavaroiden huollosta, tai pölyjen pyyhkimisestä. Olen myös saanut melko vapaat kädet pitää yhteisten tavaroiden määrää aisoissa. Näin mulle ei tule tarvetta nalkuttaa toisen tavaramäärästä. Mahdumme kotiimme hyvin erilaisesta tavara suhtautumisesta huolimatta.


minimalismi ja lahjat


lasten lelut

rasulsavi-suolasaippua

Tietenkin tavaratulvamme voisi olla pienempikin. Voisimme tehdä eettisempiä, ekologisempia ja kestävämpiä hankintoja. Voisimme tehdä enemmän itse ja kierrättää tavaramme vielä fiksummin. Juuri siksi oikeastaan teenkin näitä postauksia. Joudun ´näin kohtaamaan meidän perheen tavaratulvan.

<3 Riina


100 päivän aikana meille virranneet tavarat

Lasten sisävaatteet 

1kpl villasukat
2kpl Riistokalsarit 

Lasten ulkovaatteet 

1kpl Talvitakki 
1 pari rukkasia


Lelut/kirjat/askartelutarvikkeet jne. 

Leikkieläimiä (Lahja)
Muistikirja(lapsi osti omilla rahoilla) 
värityskirja (lapsi osti omilla rahoilla) 
tehtäväkirja (lahja)
viivotin
kulmaviivotin 
suurennuslasi
yliviivaustussit (lapsi ostiomilla rahoilla) 
2kpl kirjoja (lahjaksi) 
1kpl kirja (muuten vaan)
Nintendopeli (lapsi osti omilla rahoilla)
Hiiri (lapsi osti omilla rahoilla)
tarroja (lahja)
palapeli (lahja) 

Muut tavarat 

2kpl metallisia juomapulloja

Mun tavaratulva

Kurjen biodynaamisen tilan villalankoja
Ompelulankaa
Kirja (sain lahjaksi)
Kahvin kestosuodatin (sain mieheltä)

Miehen tavaratulva


paljon koneenosia...(käytetttynä) 
Laatikoita työhuoneeseen


Kuluvat hyödykkeet

10l Savimaalia
Monta vessapaperia 
paljon muumi vaippoja 
2 palaa Rasulsavi suola saippuaa 
3 Hammastahnaa 
4 x  Pyykinpesuainetta 
6 x Astianpesuainetta 
1 pullo Sonetin silkin ja villanpesuaine 
1pkt Hammaslankaimia  
1kpl Teippiharja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti