KÄYTÄN PÄIVITTÄIN VAIN KOLMEA KOSMETIIKKATUOTETTA

ihonhoito minimalismi
*Postaus sisältää affiliatelinkin

Kaikki alkoi jo yli 5 vuotta sitten, kun atooppisen ihottuman lisäksi aloin saada selkeitä oireita myös kosmetiikasta ja pesuaineista. Shampoo poltteli päänahkaa ja iholle alkoi ilmestyä pieniä vesikelloja ja haavaumia. 

Mitä enemmän vähensin kosmetiikan määrää, sen paremmin ihoni voi. Vaihdoin ensin kaikki tuotteet marketista löytyvään luonnonkosmetiikkaan, sekä ekopuhdistusaineisiin, mutta se ei vielä riittänyt parantamaan oireitani kokonaan. Tuntui kuitenkin hyvältä valita tuotteita, jotka ei olisi niin haitallisia ympäristölle.

Käytän nykyään päivittäin vain kolmea kosmetiikkatuotetta; Hammastahnaa, dödöä ja palashampoota.

SHAMPOO


Opettelin käyttämään palashampoota ja löysin lopulta loistavasti päänahalleni sopivan Rasulsavi-suola saippuan,* jonka avulla atooppiselle iholleni ominainen päänahan hilseily hävisi kokonaan. Myös taiveihottuma mystisesti katosi!

Olin innoissani, kun tajusin, ettemme tarvitse suihkutilaan, kuin tämän yhden tuotteen, sillä se on tarpeeksi hellä myös isommille lapsille! Kahdelta pienimmältä en oikeastaan pese tukkaa juuri koskaan. Pelkkä vesi riittää hyvin! 

SAIPPUA

Ostan uuden rasulsavi-suola saippuan* noin kerran kuukaudessa ja leikkaan siitä palan myös käsisaippuaksi vessaan.  On turha käyttää aikaa sopivan tuotteen etsimiseen, kun olen löytänyt kerran yhden, joka toimii! 

DEODORANTTI

Deodorantti saattoi ennen aiheuttaa kainaloiden lähelle punoittavaa kuivaa ihottumaa. Ajattelin tosin olevani allerginen omalle hielleni ja luultavasti se tosiaan ärsytti entistä enemmän tujujen dödöjen ärsyttämää ihoa. Kokeilin ensin joitakin rolloneita, kuten Laveraa ja Urtekramia, mutta ne eivät olleet tarpeeksi helliä. Koitin myös kristallidödöä, mutta se ei tuntunut riittävän pitävältä. Lopulta raaskin kokeilla Kaurialan saunan hajustamatonta deodoranttisalvaa ja se onkin aivan loistava! 

Deodoranttisalvassa on kuitenkin monia samoja ainesosia, kuin Nollahukka- kirjan kirjoittaja Otso Sillanaukeen vinkkaamassa deodorantti ohjeessa. Kannattaa kokeilla siis valmistaa myös deodoranttia itse! 

MEIKIT

En ole meikannut yli vuoteen, mutta kaapista löytyy edelleen muutama meikki hätävarana. Ripsiväri ja  mineraalipuuteri riittävät mulle hyvin

MUUT TUOTTEET 

Tällä hetkellä käytän kaupan normaaleja hammastahnoja. Kaapista löytyy myös hätävarana mietoa kortisonivoidetta, jos jostain syystä ihoni oireilee. 

IHON PUHDISTUS 


Käytän ihon puhdistamiseen keittiöstä löytyviä tuotteita, kuten öljyjä, kaurahiutaleita ja mausteita. Monista maustekasveista, kuten timjamista ja mintusta voi tehdä kasvovettä. Kokonaisuudessaan kaapista löytyy siis kuusi kosmetiikka tuotetta, joista kolmea käytän päivittäin. Kolme syytä miksi karsin kosmetiikkatuotteet minimiin1. Ihoni voi paremmin. Atooppinen ihottuma pysyy hallinnassa, kun altistan ihoani kemikaaleille mahdollisimman vähän

2. Ekologisuus. Kosmetiikan kemikaalit päätyvät vedenpuhdistamojen kautta järviin ja meriin. On tärkeää miettiä, miten käyttämäni kosmetiikan kemikaalit vaikuttaa ympäristöön. 

3 Minimalismi.  Elämä on taas piirun verran yksinkertaisempaa, kun purtilomereen ei huku. 


♥ Riina

2 kommenttia:

 1. Itselläni on myös atooppinen iho ja etenkin päänahan kanssa on paljon ongelmia. Olen kokeillut palashampoota, mutta siitä jäi tukka tahmaisen tuntuiseksi. Ehkä pitäisi antaa vielä uusi mahdollisuus.. Muutenkin tarvitsen kyllä iholleni myös rasvaa, kun on niin kuiva. Selviätkö sinä ilman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Youtubessa on Flow kosmetiikan palashampoon esittelyvideo, jossa näytetään, miten palashampoota kannattaa käyttää. Siitä saattaa olla apua tahmaisuuteen. Hiuksilla kestää myös tovi, että ne tottuu palaan.

   Ihoni kunto on parantunut todella paljon sen myötä, kun luovuin ihoa ärsyttävästä kosmetiikasta ja pesuaineista. Rasvaan ihoani tarpeen tullen keittiöstä löytyvillä ruokaöljyillä, kuten kylmäpuristetulla seesamöljyllä ja manteliöljyllä. Öljyt ei kuitenkaan imeydy samalla tavoin, kuin vaikka perusvoide ja tällöin ne ei välttämättä riitä, jos iho on todella kuiva, tai rikki. Vielä viime kesänä tarvitsin kuitenkin kesälläkin rasvausta, mutta tänä kesänä ihoni on muuttunut. Epäilen, että hyvien suolistobakteeren lisääminen ruokavalioon on oikeasti vihdoin alkanut vaikuttaa. Odotan tosin mielenkiinnolla talvea... Osasta pesuaineista kuitenkin saan vielä yliherkkyysreaktioita ja sen takia joudun turvautumaan vielä toisinaan kortisoniin. Päänahka on hieman vielä kuivahko, vaikka hilseily katosinkin shampoota vaihtamalla. Kirsi Salolla oli kuitenkin ihana "Hiusten luonnonmukainen hoito"-video youtubekanavallaan, joka kannattaa katsoa. Öljyhoidot päänahallekin tekee super hyvää.

   Toivottavasti näistä oli apua ja ihanaa, kun kävit lukemassa! <3

   Poista