En käytä rintaliivejä, vaikka imetän

rintaliivittömyys, free the niple, liivittömyys

Nännit kuultaa paidan läpi. On ihanaa, ettei mikään kiristä, tai purista. Olen siitä onnekas,että rintani on melko pienet. En tarvitse niille tukea edes juostessa. Miksi siis käyttäisin jotain sellaista vaatekappaletta, jota en edes tarvitse?!

On huvittavaa, että paidan läpi kuultavia nännejä yliseksualisoidaan. Rintaliivittömyys kuulemma vielä menee, mutta nännit on liikaa... Oon itse kuullut kummallisia "Hei sulla näkyy nännit"-kommentteja silloinkin, kun käytin hieman kevyempiä rintaliivejä. Mikä ihme niissä nänneissä nyt on niin siveetöntä?

 Ihmiset saattaa kokea myös ulkonäköpaineita siitä, kuinka paljon rinnat saisi roikkua, että kehtaa olla ilman liivejä. Onneksi on voimanaisia, kuten Chidera Eggerue, joka ei todellakaan pakota itseään enää mihinkään puss up liivien helvettiin, vaan antaa rintansa olla vapaasti ja voi kuinka kauniita ihan kaikenlaiset rinnat onkaan!

Kuopus on nyt 1,5v. Imetän edelleen, mutten käytä liivejä. Jos olen menossa johonkin kauemmas ilman kuopusta, niin imetän ennen, kuin lähden ja silloin, kun palaan. Joskus maitoa alkaa valua siitä huolimatta asioilla ollessani, muttei sekään ole niin vakavaa! Semmosta sattuu...

Jos maitoa alkaa herumaan, niin omaa mukavuudenhalua voi helpottaa sopivilla materiaalivalinnoilla. Esim. merinovilla on siitä ihana, ettei tuoksut pinty paitaan kiinni. Toisissa materiaaleissa ei pienet maitoläikät edes näy.

Yleensä ilmaantuu jotain tuntemuksiakin ennen herumista. Hyvällä säkällä ehtii vessaan lypsämään ylimääräiset maidot pois, mutta toisaalta näin taaperoa imettäessä ei heruminen edes ole enää kovin runsasta. Kun vastasyntynyttä imettäessä puhuttiin valtamerestä, niin nyt kyse on ehkä lusikallisista..

Kun tapetilla on kuukautisten aikana vapaa vuotaminen, niin miksei samaa vapautta voisi harrastaa imettäessäkin?

Vauvan ollessa vastasyntynyt maito nousi rintoihin ja liivit tuntui ahdistavilta. Vuorasin yöksi sängyn pyyhkeillä ja olin ilman liivejä. Aluksi päivisin kodin ulkopuolella käytin kyllä liivejä ja liivinsuojuksia, mutta kun maitomäärä ja imetyskerrat alkoi kohtaamaan, niin luovuin niistä mieluusti.

 Nykyään käytän liivejä vain silloin, kun se tuntuu jostain syystä tarpeelliselta... Eli en melkein ikinä...

  Riina

4 kommenttia:

  1. Mä vihaan rintaliivejä enkä ole vuosi kausiin sellaisia käyttänytkään, siis semmosia "perus", vaan kulkenut urheiluliiveissä, semmosissa ns. toppimallisissa. Koen päälläni sellaiset varsin mukaviksi. Nyt odottaessa rinnat ovat kasvaneet aika runsaasti ja kuka tietää, mihin ne tästä vielä synnytyksen jälkeen maidon toivottavasti noustessa ja imetyksen onnistuessa kasvaakaan. Imetysliivit ovat alkaneet olemaan ajankohtaista ostettavaa, mutta kun nekin ovat vaan hetken tarve, niin olenkin miettinyt, pärjäisinkö näillä ihan perus urheiluliiveilläni senkin ajanjakson alta pois. Ne urheilumalliset imetysliivit kun on tosi arvokkaitakin. Mutta mietinpä tässä juuri päivänä eräänä tätä liivittömyyttäkin ja postauksesi innoittaman taidan miettiä sitä hetken vielä lisää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että kannattaa ainakin kokeilla vanhojen liivien kanssa, jos vaikka onnistuisikin. Aluksi tosiaan liivinsuojukset on ihan kätevät ja varmaan ne siis pysyy urheiluliiveissäkin sen verran paikoillaa, ettei vaatteet kastu. Pääasia tietenkin on, että imetyksen pystyy melko helposti suorittaan ilman suurempia ähellyksiä. Tavalliset liivit on siis siksi hankalat, mutta ehkä just urheiluliivit vois toimia. Mulla ainakin vastasyntyneen kanssa maitoa herui vielä niin runsaasti, että ihmisten ilmoilla aluksi oli ihan kivakin pitää liivinsuojuksia, ennen kuin pyynti ja tarjonta alkaa kohtaamaan. Ekohelsingissä myydään myös tosi mukavan näköisiä teepaitaliivejä, jotka ei tue, mutta auttais just ehkä pitämään liivinsuojukset paikoillaan. Jos tuut liivien suhteen katumapäälle, niin yleensäkin imetysliivit kehotetaan ostamaan vasta synnytyksen jälkeen, että ainakin kannattaa kokeilla <3

      Poista