MULLA ON SYSTEEMIMyönnän rakastavani hallinnan tunnetta. 7 lapsen kanssa säätöä ja yllätyksiä tulee välillä väistämättä. Systeemeillä rakennetaan kuitenkin turvallisuuden tunnetta ja pysyvyyttä. Henkistä varapuskuria. Huolehditaan jaksamisesta nyt, niin silloin homma ei leviä kasaan, kun tulee muuttujia.

Muistan ensimmäiset kuukaudet esikoiseni syntymän jälkeen. Olin ihan varma, että lopulta kuolen kaiken sen huolen alle. Pelkäsin, ettei se kamala sydämessä asti tuntuva möykky koskaan katoa. Ei ne haasteet kokonaan kadonneetkaan, mutta omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on auttanut käsittelemään huolia toisella tavalla.

Stressittömämpi arki on jotenkin muuttanut koko kehoa. En ole käynyt ayurveda asiantuntijalla, mutta väitän vatan olleen ennen aika epätasapainossa. Kärsin unettomuudesta, ahdistuksesta ja pelosta ja iho kuivui korpuksi. Nyt kuitenkin tuntuu, kuin pittaa olisi enemmän. Nukun paremmin, ihon kuivuudesta ei ole tietoakaan. Tietenkin kesä ja aurinkokin auttaa asiaan. Voi tietenkin olla, että vapaampi arki vain mahdollistaa nukkua enemmän ja siten myös kehoni tuntuu erilaiselta.

Raha. Se on kyllä aina jotenkin riittänyt. Se onkin meillä hieman mysteeri, sillä aina on tiukan paikan tullen jotenkin saatu tarvittavat massit kasaan. Nyt kun lapsia on seitsemän, on ollut pakko rakentaa hieman selkeempää joustonvaraa. En osaa vieläkään säästää tarpeeksi, mutta voimme nauttia asioista jotka tuottavat arjessa suunnatonta iloa ja tarpeen tullen taloutemme venyy, jos tulee ylläreitä.

Toimivimmat systeemit on yksinkertaisia. Kun tarpeeksi karsii, jää jäljelle tärkeimmät ja hieman pitkäpinnaisemmat vanhemmat. On ollut hyvä selvittää, mitä oikeasti halutaan. Metsä lataa meitä enemmän, kuin ruuhkaisat festarit. Inhotaan tungosta ja ollaan opittu haistelemaan toistemme fiiliksiä.

Vaikka rakastankin kaikkia systeemejä ja kokeilen niitä suurella mielenkiinnolla, niin arkeen jää usein metodeista vain ne parhaat palat. Ne, jotka toimivat juuri meidän perheen arjessa ja elämänrytmissä. Parhaat systeemit antaa aikaa ja tilaa unelmille.

  Riina

 Parhaat systeemit just nyt: 

Flylady
KonMari
Minimalismi
Zuzka
Bulletjuornal
Varapuun kirjat
Saa mitä haluat
Downshiftaus
Kauppakassipalvelu


2 kommenttia:

  1. Se on niin totta, että systeemit auttaa vilkkaassa arjessa. Mulla minimalismi on tuonut niin paljon helppoutta elämään, että en voisi enää koskaan luopua siitä.

    VastaaPoista
  2. Minimalismi auttaa kyllä kieltämättä arjessa älyttömästi siitäkin huolimatta, ettei meillä mies edelleenkään karsi pahemmin tavaroitaan. Onneksi yhteisiä tavaroita olemme yhdessä vähentäneet aika reilullakin kädellä. Luulen, että juuri siksi pienessä kodissa asuminen ei ahdista :)

    Mahtavaa, että minimalismista on sullekin niin paljon iloa.

    Ihanaa, kun kävit lukemassa! <3

    VastaaPoista