Tiskausta & siivousta yhdellä saippualla

Fiini naturally, siivoussaippua herkkäihoisille


On jopa hieman huvittavaa millaista kuplivaa iloa voi tuntea tiskaamisesta! Sellaista se kuitenkin on, kun pääsee pitkästä aikaa upottamaan kädet tiskiveteen ilman iho-oireita.

Viimeisten kuukausien aikana olen tiskannut vain pakon edessä. Se ainoa tiskiaine, joka sopi parhaiten iholleni, oli myyty loppuun ja unohdin aina ostaa Ruohiksesta, sitä melkein yhtä hyvää, tosin nestemäistä. Liian usein turvauduin vain lähikaupan tarjontaan ja tiskaamisen jälkeen mun kädet halkeili, kuivui, kutisi, punoitti ja niihin ilmaantui myös pieniä vesikelloja. Onneksi mies otti tiskaamisen pääasiassa vastuulleen.

On vain hullua kuljettaa vettä ympäri maapalloa. Veden lisääminen puhdistusaineeseen tarkoittaa sitä, että säilöntäaineita pitää lisätä reilulla kädellä. Usein säilöntäaineet ovat juuri niitä, joille ihmiset herkistyy pesuaineissa. Niin herkistyin minäkin.

Toinen herkistymistä aiheuttava asia saattaa olla vaahtoamista lisäävät aineet. Vaahto ei kuitenkaan vaikuta pesutulokseen, eli loppujen lopuksi se on täysin turha ainesosa. Vaahto on vain koriste!.

 Jos tuoteselosteessa lukee vain, että "saippuoitu kookosrasva", niin todellakin tietää mitä saa!

Löysin kuitenkin lopulta todella hyvän siivoussaippua Fiiniltä, joka sopi myös tiskaukseen! Jos tuoteselosteessa lukee vain, että "saippuoitu kookosrasva", niin tietää todellakin mitä saa! <3

Ihanaa, että Fiini naturalyn siivoussaippuassa käytetään ainoastaan kookosrasvaa, sillä olen itse herkkä oliiviöljylle, jota löytyy melkein kaikista siivoukseen tarkoitetuista saippuoista. Voin huoletta syödä oliiviöljyä ruuan seassa, mutta ihoni ei siitä kuitenkaan tykkää. Esimerkiksi oliiviöljyä sisältävä diy kasvonaamio sai vain ihoni kutiamaan... Monikäyttöinen ja nollahukkapiireissäkin hehkutettu Marseille saippua ei siis omalla kohdallani vaan käy.

Fiini naturally siivoussaippua


Fiinin siivoussaippuaa olen tiskaamisen lisäksi käyttänyt tietenkin kaikkeen siivoamiseen! Olen testaillut sitä jo pintojen pyyhkimiseen ja lattian pesemiseen. Olen kovertanut saippuasta myös hippusia suihkepulloon,  lisännyt hieman vettä ja pyyhkinyt lasten sormenjäljet ikkunoista ja siivonnut vessan. Sillä voi kuulemma pestä myös uunin, joten yksi ainoa saippua sopii kaikkialle!

Saippua voi jättää muidenkin kokeilemieni tiskaussaippuoiden tavoin astiat rasvaiseksi, jos sitä käyttää liikaa. Sitä tarvitaankin todella vähän ja se poistaa silti loistavasti lian astioista!

Ihmiset saattavat pitää palasaippuoita epähygieenisinä, mutta jos saippuaa käyttää oikein se on todella käypä tuote. Saippuan pitää päästä kuivumaan käytön välillä, joten sitä on hyvä käännellä saippua-alustalla, jotta se kuivuu kummaltakin puolelta. Saippua on hyvä huuhtaista juoksevan veden alla käytön jälkeen, jotta siihen mahdollisesti tarttunut lika ei jää muhimaan. Sinänsä saippua on aika huono alusta bakteereille.

Mikään ei tietenkään estäisi kokeilemasta saippuan valmistusta myös kotona. On kuitenkin ihanaa, että sen voi ostaa ammattilaisilta!

Fiini suosii luomusertifioituja öljyjä ja rasvoja. Siivoussaippuaan ei ole kuitenkaan merkitty kookosrasvaa luomulaatuiseksi, mutta onneksi se on kuitenkin 100% biohajoavaa. On huojentavaa tietää mitä aineita viemäriin päästää.

Otin yhteyttä Fiiniin ja sain kokeiltavaksi myös kodinhoitoaineita pyykkihuoltoon. Pyykkipulveria* ja tahrastickiä* voin lämmöllä ensi kokeilulla suositella hajuste herkillekin! Kirjoitan niistä tarkemmin, kun olen tutustunut tuotteisiin enemmän!


<3 Riina
* Nämä tuotteet saatu testattavaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti