Kahden ainesosan diy dödö ( ei kookosöljyä!) Olen testaillut puolivuotta itsetehtyä deodoranttia ja se oikeasti toimii! Ekologiseen ja  huokean hintaiseen diy deodoranttiin tarvitsee vain kaksi ainesosaa ja ne saattavat löytyä jo nyt ruokakaapistasi!

Rakastan sitä, että tiedän tarkalleen, mitä aineita iholleni laitan. Jos jotain voi syödä, niin se on usein tarpeeksi hellää atooppisuuteen taipuvalle ihollenikin.

Testailin joskus dödönä pelkkää kookosöljyä, mutta kesäkuumalla tuntui, että tuoksu muuttui kainalossa härskiksi ja kokeilu loppui todella lyhyeen. Myöhemmin kokeilin paljon kehuttua kookosöljy pohjaista sooda dödöä, mutta hieman ensimmäistä kokeilua pidempään testailtuani huomasin, että kookosöljy ei vaan sopinut mulle sen ihohuokoisia tukkivan ominaisuuden takia. Kookosöljyn komedogeenitaso on 4 (korkea), joten se tosiaan saattaa tukkia ihohuokosia. Kasvojen iholle sitä ei pääsääntöisesti suositella lainkaan. Lisäksi tajusin, etten erityisemmin edes pidä kookosöljyn tuoksusta.

Sen sijaan manteliöljy on tarpeeksi hellä munkin herkälle iholleni. Se ei tuoksu yhtä voimakkaalta, kuin kookosöljy. Manteliöljy hoitaa kuivaakin ihoa ja sisältää runsaasti A ja E- vitamiineja, sekä erilaisia rasvahappoja. Manteliöljyn komedogeeni taso on 2, mutta jos haluaa kuitenkin sitäkin matalamman komedogeeni tasoisen öljyn, niin kannattaa kokeilla hamppuöljyä, tai macadamiöljyä.

Ruokasooda neutralisoi hajuja ja öljy hoitaa ihoa ja helpottaa levitystä. Se siis ei estä kuitenkaan hikoilua, kuten antiperspirantit. Hien hajun hillitsemiseen se on ollut paras dödö, mikä mulla on ikinä ollut! Joillain ihmisillä ruokasooda saattaa kuitenkin ärsyttää ihoa. Ruokasoodaa sekoittamalla veteen saadaan lievästi emäksinen liuos, jonka ph lähentelee 8,3.

Ruokasooda on luontaisesti alumiiniton! On siis turha tuhlata rahojaan huomattavasti tyyriimpään alumiinittomana markkinoituun ruokasoodaan, sillä missään ruokasoodassa ei ole alunperinkään alumiinia. Ruokasooda valmistetaan veden ja hiilidioksidin avulla natriumkarbonaatista, eli pesusoodasta. Ruokasoodaa kuumentamalla sen voi palauttaa alkuperäiseen muotoonsa, eli pesusoodaksi. Ruokasoodasta poiketen pesusooda ei kuitenkaan ole syötävää! Veteen sekoitettuna se on vahvasti emäksinen aine (ph +10) ja siksi se ei sovi kosmetiikkatuotteisiin.

En sekoita deodoranttia valmiiksi, vaan sotken pienen määrän aineksia kämmenellä sekaisin ja tuikkaan kainaloihin. Koska ainesosia on vain kaksi,  niin tämä tapa onnistuu hienosti. Se tuntuu myös hygieenisemmältä, kuin kaapia valmiiksi tehtyä voidedödöä purkista. Koska dödö on tehokasta, niin yleensä riittää, että aamulla tuikkaa ainetta kerran kainaloihin.

Itse tykkään tästä hurjasti!

<3 Riina

KAHDEN AINEEN DIY DÖDÖ 

- Hyppysellinen ruokasoodaa
- Pari tippaa manteliöljyä

Sekoita aineet kämmenellä sekaisin ja tuikkaa puhtaisiin kainaloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti