Löysin salaisen menetelmän, jolla meditointi on super helppoa!

salainen menetelmä meditointiin

Oot ihan varmasti kuullutkin meditoinnin voimasta! Meditointi mm. vähentää stressiä, rentouttaa, poistaa ahdistusta,  parantaa keskittymiskykyä, tehostaa vastustuskykyä, laskee verenpainetta ja  lisää voimavaroja. Ihmiset yritysjohtajista- urheilijoihin, ja  joogaguruihin ylistää meditoinnin hyvää tekevää voimaa.

Meditaatio on mielenhallinnan menetelmä, jossa yhdistetään keskittyminen rentoutumiseen. Meditaatiossa tavoitellaan mediatiivistä tilaa, jolla voidaan hiljentää sisäinen häly ja älytön stressi,  jotka ovat esteenä saavuttaaksemme täyden potentiaalin ja ymmärryksen.(1

Oot ehkä kokeillutkin sitä: Sulkenut silmäsi, hengittänyt syvään sisään ja ulos, mutta seuraavassa hetkessä miettinyt lasten kurahaalareita, ruokaostoksia ja muutan minuutin päästä oot luopunu koko meditaatiosta, koska se on ihan liian haastavaa!
♥ Niin tuttua! 

Jos sinulla ei ole aikaa meditoida 20 minuuttia, sinun pitäisi meditoida tunti. 

Ongelma saattaa kuitenkin olla, että perinteiset meditointimenetelmät ovat vaan yksinkertaisesti liian vaikeita. Meditatiiviseen tilaan voi kuitenkin päästä keskittymällä intensiivisesti johonkin ääneen, esineeseen, kuvaan, tai omaan lemppariini: tekemiseen. Niiden avulla mieli verkkaisesti tyhjenee ja pääset hipomaan savuverhon takaa alfaaaltoja, jossa aivot lempeästi vapauttaa endorfiineja ja sitä kautta vahvistaa myös kehon omaa immuunipuolustusta, tukee terveyttä ja vahvistaa mieltä.


neulemeditaatio


Löysin lopulta neulemeditaation, jonka avulla meditointi on mulle tuhat kertaa helpompaa, kuin perinteiset meditointimenetelmät!

Tutkiessani aihetta lisää, huomasin neulemeditaation itseasiassa tuovan kaksin verroin hyvää! Sen lisäksi, että saan hyödyt meditoinnin voimasta, myös neulominen on todellista aivoruokaa! 

Neulominen on sinänsä jo monille terapiaa. Se on väkevä stressinpurku menetelmä. Haasteetkin saattaa ratketa, kuin itsestään neulomisen lomassa. Se saattaa helpottaa myös masennusta, kehittää motoriikkaa, pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä. Rytminen toistuva liike hellii kaiken kaikkiaan aivoja ja vapauttaa serotoniinia. Neulominen palauttaa meidät huolien vatvomisesta tähän hetkeen. Kaikki tulee menemään parhain päin!

Puikkojen heiluttelu saattaa myös vähentää kipua. Englannissa Bathin kaupungissa neuleryhmä kokoontuu viikottain paikallisella kipuklinikalla. Maailmalla käytetään neulomista myös täydentämään lääketieteellistä hoitoa. Sen lisäksi, että terapeuttisen neuleryhmän perustaminen on terveydenhuollolle hyvin edullista, sen tuomat hyödyt ovat myös huomattavat.

Neulemeditaatiossa on samat päämäärät, kuin perinteisessä meditoinnissa ja menetelmät ovat samat, mutta mukaan tarvitset lisäksi vain puikot ja lankaa. Voit kokeilla tuntuuko meditointi paremmalta helpohkolla neuleella, vai haluatko kokeilla jotain vaikeampaa, joka pitää sinut varmasti tiukasti tässä hetkessä ja keskittyneessä mielentilassa. Voit keskittyä neuloessasi hengittämiseen, mantroihin, laskemiseen, tai siihen, miltä lanka ja puikot näyttävät ja tuntuvat käsissäsi. Kun mieleesi lipuu ajatuksia, voit huomioda ne, katsoa niitä ja päästää ne sitten menemään.

Toisin kun perinteisessä meditaatiossa, neulemeditaatiossa tuloksena on myös jotain näkyvää. Se seikka voi tuoda esiin kuplivaa iloa!

Neulomista voi käyttää niin meditaatioon, mindfulnesiin, kuin affirmaatioonkin. Silmukoille voi tiputella myös rukouksia rukousnauhan tavoin.

♥ Riina

Ps. Kirjoittelen neulemeditaatiosta enemmän toisessa blogissani. KLIK! 

https://www.youtube.com/watch?v=gEYutYXODs4
https://www.youtube.com/watch?v=r6-mElRPg_c

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti