Ensimmäiset kuukautiset ja menkkapussi

ensimmäiset kuukautiset, menkkapussi, kuukautisiin varautuminen

Istuin keittiön pöydän ääressä ja juttelin tyttäreni kanssa kuukautista. Olen ihan valtavan kiitollinen näistä hetkistä!

Vaikka oma äitini puhui kuukautisista varmasti enemmän, kuin hänen äitinsä, niin silti toivon avoimuuden lisääntyvän sukupuolvi sukupolvelta.Tunsin itse kuukautisten alkaessa olevani todella hämilläni. Menkat tuntui, kuin isolta salaisuudelta ja toisaalta surin sitä, että kasvoin mielestäni ihan liian nopeasti. Toivon, että oma tyttäreni saa taas hieman paremmat eväät kohdata omat kuukautisensa.

Sujautin reppuun kuukautispussukan, jossa oli siteitä, suklaata ja vaihtopikkarit. Keittiön laatikosta  löytyy varmuuden vuoksi lämpötyyny. En tosin halua puhua mistään kuukautisten selviytymispakkauksesta, vaan vaikka hellimispakkauksesta! Toivon, että tytär ajattelee, ettei kuukautiset välttämättä vaadi selviytymistä, vaan ehkä sitä vastoin itsensä kuuntelua.

Tietenkin voisi hifistellä kestosuojilla ja kuukupilla, mutta haluan, että tytär saa tutustua omiin kuukautisiin ihan rauhassa ilman turhaa säätöä. Kestoilijaksi ehtii sitten myöhemminkin.

Vaikka en valinnut ensimmäisiksi kuukatissuojiksi kestoversioita, niin haluan tietenkin, että materiaalit on mahdollisimman luonnollisia ja ympäristöystävällisiä. Yritän muutenkin välttää turhia kemikaaleja ja muovia, joten vaadin sitä myös kuukautissuojilta. Vuokkosen BIO siteet ovat biohajoavia, mutta inakaan Tampereella niitä ei saa laittaa yleiseen biojätteeseen. Sen sijaan esimerkiksi metsäreisuilla ne voi tiputtaa kompostoituvaan vessaan. Tietenkin parasta on, jos löytyy oma komposti, tai kompostikäymälä...

kuukautisten selviytymispakkaus

Omaa kuukautiskiertoaan voi vaikka juhlia


Kuukautiskierto ei tietenkään ole vain vuotopäivät kerran kuussa, vaan ihmeellinen järjestelmä, missä hormonitasot vaihtelee kierron vaiheiden mukaan. Kerron, että on ihan ok, jos tuntee haluavansa olla enemmän omissa oloissaan, kun kuukautiset lähenee. Keskellä kiertoa saattaa sitten tuntua sosiaalisemmalta.

Toivon, ettei vuotopäivien lähestyminen tunnu tummilta pilviltä, vaan ajanjaksolta, jolloin saa keskittyä surutta itseensä , hidastaa, nautiskellakin.

Naisen keho on ihmeellinen ja omaa kuukautiskiertoaan voi vaikka juhlia! Uskon, että tärkeintä kaikessa on sallia itsensä elää eri kierronvaiheissa omien tarpeiden mukaan.

Mitä sinä tarvitset tänään?

Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti