Minikodin lastenhuoneVaihdoimme sunnuntaina huonejärjestystä. 56m2 kolmiossamme isommasta makuuhuoneesta tuli miehen työhuone ja pienemmästä kahden isomman lapsen huone.  Lasten vaatteet ja tavarat sujahti helposti entisen kolmen kaapin sijaan kahteen ja mies sai enemmän tilaa omille tavaroilleen. 

Uusi lastenhuone on reilusti pienempi, kuin edellinen, mutta lapset tuntuu tykkäävän siitä silti hurjasti! Lattialla mahtuu pelaamaan lautapelejä ja rakentamaan legolinnoja. Keittiön pöydän ääressä tehdään kuitenkin edelleen läksyt, piirretään, maalataan ja askarrellaan. Miehen työhuoneessa sen sijaan on lastenkin tietokoneet. 

Isomman huoneen seinustalla on pitkä kaappirivi. Siellä on kaikkea, varapeitoista, jemmavaatteisiin, miehen takkeihin ja imuriin. On oikeastaan aika ihanaa, ettei lastenhuoneessa ole enää muuta kuin lasten omia tavaroita. 

On myös jotenkin hauskaa, että tilan tarve on aika suhteellista... Pienestä huoneesta tuntuu olevan kokoonsa nähden suhteettoman paljon iloa. Lastenhuoneen voi luoda pienempään tilaan, kuin uskoinkaan. 

Kaksi lastamme jakavat huoneen omasta tahdostaan. Jos omien huoneiden kaipuu nousisi puheenaiheeksi, etsisimme varmasti pienen kodin, jossa on enemmän huoneita, mutta kuitenkin kohtuulliset neliöt. Emme ole kasvissyöjiä, tai pyri nollahukkaan, mutta pieni koti on kuitenkin ekoteko, mikä meidän on helppo toteuttaa.

Kuvan ulkopuolelle jää piiloon lattia-alaa, johon saisi tarpeen vaatiessa  mahdutettua myös pöydän. Toistaiseksi kuitenkin pöytäpinta-alaa löytyy muista huoneista.

Oven leuanvetotankoon on helppo muuten lisätä voimistelurenkaat. Meillä kattokiinnitykset ei ole oikein mahdollisia, mutta pintoja säästäen se onnistuu vuokra-asunnossa näinkin.

Tilaa täälä on juuri sopivasti!

♥ Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti