Korona - kyllähän se pelottaa


Illalla kuului niiskutusta ja joku lapsista hiukan kröhi. Yöllä oli pakko käydä lasten sänkyjen vieressä kuuntelemassa hengitystä. Ei kuumetta, pientä nuhaa vain, onneksi!

Kuuntelin muutama päivä sitten Biohakkereiden flunssawebinaaria ja kaupasta tarttui mukaan sen innoittamana C-vitamiini. Olisin ostanut sinkkiäkin, mutta se sattui olemaan lähihipsterikaupastamme loppu.

Eilen huomasin itsekin aivastelevani ja vaikka kyseessä on luultavasti vain harmittomat allergiat, niin vetelin varmuuden vuoksi C-vitamiinia hiukan reilummalla kädellä. Sitä paitsi, muistan jostain lukeneeni, että C-vitamiini saattaa itseasiassa hieman hillitä allergiakohtausta. Tällöin sitä voi ottaa lyhyt aikaisesti jopa 1000mg 3x päivässä. C-vitamiini tosin voi hiukan rasittaa vatsaa ja isoilla annoksilla se saattaa aiheuttaa ripulia. Suoranaista isompaa haittaa siitä harvoin tulee... Eräänkin lääkärin sanoilla "kallista virtsaa vain". Biohakkerikaupassa on kuitenkin myynnissä Lipsomi muotoista C-vitamiinia, joka on kuulemma hiukan hellempi vatsalle.

Lapsille en tietenkään purkkivitamiineja tunge niin hurjina annoksina. Teen kuitenkin smoothieita joka päivä ja tarvittaessa tyrnejä ja hunajaa pelkiltäänkin. Vaikka aurinko paistaa, niin d-vitamiinia syödään purkista läpi vuoden. Yöksi halkaisen sängyn viereen tarvittaessa sipulin. Raaka valkosipulikin on kuulemma, kuin luonnon oma antibiootti. En silti välttele tarvittaessa lääkärinkään määräämiä troppeja.

Täällä meillä asuu myös riskiryhmään kuuluvia ja kyllähän se korona hiukan pelottaa. Toivon tietenkin, että myös lasten isovanhemmat pysyy terveinä ja vinkkasin varmuuden vuoksi Biohakkereiden vinkeistä myös heille. Oman immuniteetin kantokyky tuntuu olevan tässä koronna asiassa avain asemassa. Keholla pitää olla tarpeeksi paukkuja ja kestävyyttä otella viheliäistä virusta vastaan. Tietenkin pestään käsiä ja pysytään kotona, mutta tuntuu turvallisemmalta, kun on jotain muutakin, mitä voimme tehdä.

Uudenlainen arki on tuottanut kaikenlaisia tunteita. Myönnän silti, että on se tämä oman perheen kanssa oleilu tälläiselle introvertille ihan vapauttavaakin. Rakastan tätä, vaikken tiedä onko se aina ihan hyvä juttu.

Syökää hyvin, peskää käsiä, ottakaa metsäkylpyjä ja pysykää muu aika kotona.

<3 Riina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti