Roihusten arjessa

Kaupallinen yhteistyö: Kipinäkeskus
Olemme testailleet nyt muutaman kuukauden jo aiemmin blogissani vilahtanutta Roihusten arjessa -kommunikointipakettia. Täytyykin sanoa, että siinä on ollut iloa kaiken ikäisille lapsillemme! 

Kipinäkeskuksen kommunikointipaketti on todella monikäyttöinen ja runsas kokonaisuus. Vaikka Roihusten arjessa- paketti onkin suunniteltu erityisesti lapsille, joilla on esimerkiksi puheenkehityksen viivettä, niin materiaalista on iloa ihan jokaiselle lapselle puheen ja kielenkehityksen tukemisessa!

Toisin, kuin monissa muissa puheenkehitystä tukevissa materiaaleissa Roihusten arjessa- paketissa on oma harjoitusohjelma ydinsanojen opetteluun. Hyvin usein puheen vahvistamisessa keskitytään vain substantiiveihin, vaikka ydinsanat on niitä, josta muodostuu tutkimusten mukaan jopa 80% käyttämistämme sanoista. Tällaisiä ydinsanoja ovat esimerkiksi: Minä, sinä, mennä, ei, tarvita, näyttää, haluta, tykätä, antaa, saada jne. 

Materiaalin mukana tulee kattavasti ideoita eri leikeistä ja peleistä, mutta paketin sisältö taipuu myös ihan itse keksittäviin leikkeihin. Olemmekin käyttäneet pakettia myös mm. vieraan kielen opiskeluun.Pakkauksesta löytyy kuusi arkikuvaa, irtokortteina jokaiseen arkikuvaan liittyviä substantiiveja ja verbejä, sekä kommunikointitaulut. Lisäksi paketista löytyy mm. erilaisia leikki- ja pelivälineitä, kuten onki, kärpäslätkä ja noppia. Lapsien mielestä yksi paketin hauskimmista jutusta on ahmattihahmot, joille voi syöttää sanoja. Paketin mukana tulee myös koneelle ladattavat materiaalit. Sieltä löytyy lisää tehtäviä ja sen lisäksi kaikki paketin materiaali, arkikuvia lukuun ottamatta, on ladattavissa sähköisinä.

Materiaalia voi hyödyntää ihan kaiken ikäisten lasten kanssa, joten se ei mene "pieneksi" lapsen kasvaessakaan. Paketin avulla voi puheen kehityksen tukemisen ja jo mainitun vieraan kielen opiskelun lisäksi, vaikka opetella substantiiveja ja verbejä, tai keksiä esimerkiksi tarinoita arkikuvista. Luulen, että taivaskaan ei ole rajana mihin kaikkeen paketin sisältöä voi käyttää.

Paketin avulla lapsille on myös tullut hyvin tutuksi sellaisetkin asiat, joista olen itse minimalismin myötä luopunut, kuten vaikka silitysrauta. :D Olen myös nähnyt, kuinka leikkien ja pelien varjolla oppiminen tapahtuu ihan huomaamatta. Kaikkea uutta on helpompi omaksua ilon ja riemun kautta. 
On ollut hauska huomata, kuinka paketin materiaali innostaa lapsia edelleen yhtä paljon, kuin alussa.
 Pakkauksessa on todella paljon osia, joten varsinkin pienten kanssa suosittelen ottamaan käsittelyyn yhden arkikuvan ja siihen liittyvät tarvikkeet kerrallaan ;). On kuitenkin älyttömän kätevää, että jokainen irtokortti on merkattu tunnisteella. Vaikka kortit joskus hieman sekaantuisikin keskenään, niin tunnisteen ansioista ne on helppo palauttaa omiin taskuihinsa. 

Muutaman kuukauden käyttökokemuksen mukaan paketti on kestänyt hurjan hyvin käytössä pienissäkin käsissä. Ainoastaan kärpäslätkän teleskooppivarsi irtosi liian innokkaasta lätkimisen seurauksena, mutta onneksi sekin osa on helposti korvattavissa.

Roihusten arjessa on etenkin leikkisää, ilontäyteistä ja värikästä!

- Riina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti