Verikiviä

verikivet, gua sha lasta, yoni muna

Katselen kauniita gua sha - lastoja ja yoni - munia verkkokaupassa. Jadesta ja ruusukvartsista valmistetujen munien hinta hieman kirpaisee, mutta toisaalta ne kestäisi miltein ikuisesti. Myyntiteksteissä on kattava lista kaikesta siitä, miten nämä itsehoitovälineet vaikuttavat kehooni ja ihooni. Ne kuulostaa oikeilta taikakaluilta! Silti jätän tuotteet lopulta klikkaamatta ostoskoriin....

En voi nimittäin olla 100% varma, ettei kyseessä ole verikivet.  En haluaisi, että mun ostamat ylellisyystuotteet on revitty toisen ihmisen selkänahasta, tai niiden kaivamiseen olisi tuhottu merkittävä määrä luontoa. Lapsityövoiman käyttö, pienet palkat, vaaralliset työolot ja suojavälineiden puute on surullisen yleistä. Vaikka kaivosteollisuudessa luvattaisiin korjata kaivostoiminnan aiheuttavat jäljet, voisiko tuhottu luonto koskaan palautua täysin ennalleen? Olisiko kivien hinta luonnolle ja ihmisille liian kova?

Kourallinen toimijoita ilmoittaa sivuillaan ihailtavasti kivien alkuperän. Kuitenkaan se, ettei usein mikään ulkopuolinen toimija valvo kaivosteollisuuden eettisyyttä, tai luonnonsuojelua, ei oikein vakuuta tarpeeksi ostopäätöksen tekemiseksi. Jos ulkopuolista valvontaa ei ole olemassa, tuotanto-olosuhteita pitäisi päästä katsomaan itse. Täällä kotimaassa se saattaa onnistuakin, mutta tuskin kukaan lähtee asian takia meren taakse ja juuri siksi sertifikaatit ja valvonta on niin tärkeitä.

Synnintunnustuksena voin todeta, että olen yhden kerran vuosia sitten ostanut kuukiven kristallikaupasta. Tunsin kuitenkin myöhemmin ostoksestani karmaisevan huonoa omaatuntoa ja sitten se kivi katosikin mystisesti. Kaapistani löytyy kuitenkin muutama kivi, jotka mumuni toi maailmanmatkoiltaan. Ajattelenkin, että jos kivien hankkiminen tuntuu tärkeältä, ne kannattaa hankkia käytettyinä.

energiakivet


Kaikenlaisia voimakiviä kotoamme kuitenkin löytyy. Sieltä täältä sukulaisten pihoilta noukittuja ja niitä, joita lapset on tunkenut taskuihinsa ulkoillessa. En tiedä, kuinka syvästi uskon kivien energioihin, mutta olen aina pitänyt kiviä mukanani. Tuntiessani stressiä, suljen kiven nyrkkini sisään. Se tuntuu rentouttavan ja rauhoittavan. Pitelen kiveä kädessäni usein myös meditoidessa. Kiven värillä, tai lajilla ei tunnu olevan mulle niin väljä. Tietenkin kauniit kivet on silmänruokaa.

Uskoakseni pintakivet on ehkä paras vaihtoehto luonnon kannalta. Niitäkin saa tietenkin ottaa pääasiassa vain maanomistajan luvalla.

Juuri nyt en siis halua maksaa sitä hintaa, mitä kivet saattavat aiheuttaa ihmisille ja ympäristölle. Haluan saada hieman enemmän vakuutteluja siitä, että kivisten hoitovälineiden ostaminen olisi oikeasti fiksua...

- Riina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti