10 asiaa, joita en enää osta.


Minimalismi
1. Meikit
En ole meikannut enää vuosiin ja olen huomannut, kuinka positiivisesti se on vaikuttanut itsevarmuuteeni. Viimeistään siinä vaiheessa, kun huomasin meneväni juhliin mielummin meikkaamatta, olin valmis heittämään viimeisetkin meikit pois. Atooppisuuteen taipuva ihoni on pysynyt myöskin paremmassa kunnossa meikkaamatta.

2. Juhlamekot

En enää osta erikseen juhlamekkoja. Hankin vain vaatteita, joita voin pitää juhlien jälkeen arjessakin.

3. Yleispesuaine. 

Siitä on itse asiassa melko kauan, kun viimeksi olen ostanut yleispesuainetta. Käytin pitkään nestemäistä tiskiainetta yleispesuaineesta luovuttuani, mutta kun vaihdoin tiskauksessa palasaippuaan olen siirtynyt käyttämään siivouksessa ruokaa, nimittäin etikkaa ja soodaa. Silloin tällöin saatan liottaa myös tiskaussaippuaa suihkepulloon, mutta yleensä etikka riittää.


10 asiaa, joita en enää osta minimalistini

4. Kertakäyttö sheiverit. 

Hankin puoli vuotta sitten Ruohonjuuresta kestosheiverin ja viisi terää. Olen vaihtanut sheiveriin terät vain kahdesti, joten kestoversion hankinta todellakin kannatti!

5, Ihonpuhdistusaine

Myönnän, että olen hieman laiska puhdistamaan ihoani. Varsinkin nykyään, kun meikkejä ei tarvitse iltaisin pestä enää pois, saattaa ihon puhdistaminenkin unohtua. Silloin, kun päätän hoitaa ihoani, tarvittavat tuotteet löytyy keittiöstä. Usein puhdistan ihoni kaurahiutaleilla. Sirottelen kaurahiutaleita kämmenelle ja lorautan piskuisen määrän vettä sekaan. Hieron kevyesti seosta kämmentä vasten, kunnes hiutaleista irtoaa maitomaista nestettä. Sen jälkeen hieron seoksen iholleni ja huuhdon sen lopuksi lämpimällä vedellä pois. Kaura hillitsee tulehdusta ja on riittävän hellä atooppisuuteen taipuvalle iholleni. Kauraseoksen voi halutessaan jättää hetkeksi iholle, jolloin siitä saa ihanan kasvonaamion. Kaura myös kuorii ihoa juuri sopivasti.


6. Dödö

En osta enää deodorantteja, sillä olen niille lähes poikkeuksetta yliherkkä. Toimiva dödö löytyy kuitenkin keittiön kaapeista. Lisään ruokasoodaan hieman manteliöljyä ja tuikkaan seoksen kainaloihini. Se on ollut ihoystävällisin ja itse asiassa varmin dödö, mikä mulla on koskaan ollut!7. Cd ja dvd levyt. 

Karsin cd:t, kun tajusin, että on ihan laillista tallentaa omistamansa cd:t koneelle. En siis enää tarvinnut niitä fyysisessä muodossa, joten luovuin niistä. Nykyään kuuntelen musat spotifysta. Vain harvoja elokuvia tuli katottua useamman kerran ja ne parhaat on katsottavissa aina sopivin väliajoin mm. Areenasta. Käyn liian harvoin leffassa, mutta ehkä sitä pitäis tulevaisuudessa lisätä.

8 Sesonkikoristeet. 

En osta koristeita. Meillä on jouluksi pöytäkuusi ja se riittää. Lapset askartelee kuitenkin joulukoristeita, joten mielummin katselen niitä. En myöskään harrasta mitään pääsiäis roinaa tms, mutta joka vuosi laitamme kuitenkin vehnänorasta kasvamaan. Tämä siksikin, että vehnänorasta voi syödä ja se on yksi ravinne tiheimmistä superfoodeista!

9. Telkkari

Kaikki ohjelmat mitä ikinä haluan katsoa, löytyy tietokoneelta. Emme todellakaan tarvitse erikseen siis televisiota.

10. Kosteusvoiteet

Vaikka olen atoopikko, en ole vuosiin ostanut enää kosteusvoiteita. Ihoni on yllättäen voinut sen myötä paljon paremmin. Joudun aika ajoin käyttämään yllättäviin ihoreaktioihin kortisonia, muttei mun tarvitse enää lutrata kosteusvoiteilla. Hoidan ihoani nykyään öljyillä. Olen huomannut manteliöljyn sopivan iholleni erityisen hyvin.♥ Riina

1 kommentti:

  1. Mie taas lakkasin minimalistina käymästä elokuvissa. Ajan hukkaa. Viaplayssä näkee kaiken tarvitsevan 12,99 euron hintaan. Nyt tarjouksella 4,33 euroa kuukaudessa eli kolme kuukautta yhden hinnalla. Toimii.

    Aina kun menin teatteriin elokuvia nauttimaan, tuli monesti vielä ostettua pikaruokaa, tai noita herkkuja... eli hintaa tuli helposti 25 euroa. Nyt samalla hinnalla katson elokuvia ja sarjoja rajattomasti 2 kk ajan.

    Lopetin myös partureissa käymiset, samasta syystä, eli aikaa säästyy kun perustaa parturin kotiin. Koneen saa Gigantista 30 eurolla :)

    VastaaPoista