Kaikkein ihanin suttukakku


Äiti on tehnyt suttukakkua niin kauan, kuin muistan. Se on kaikessa mutkattomuudessaan parasta kakkua, mitä olen ikinä maistanut. Se olikin jokaisen syntymäpäiväni juhlapöydän kruunu.

Kakulla on kieltämättä hieman huvittava nimi, mutta se silti maistuu taivaalliselta. Suttukakku nimi tulee haarukalla sutatuista banaaneista ja mansikoista, jotka sujautetaan kakun väliin.

Äiti teki useimmiten kakkupohjan itse, mutta itse oijon. Kaupan pohjalla kakusta tulee melkein yhtä hyvä.

En itse voi sietää marsipaania, enkä muka muka kermaa. Jos käytän kermaa, sen pitää olla sitä oikeaa. Kuohukermaa nimittäin...Mitään vispikerman roiskeita, en halua kakkuui laittaa. Haluan rehellisiä makuja ja on kivaa tietää jo ensimmäisellä silmäyksellä, mitä kakku sisältää.

Muistan, kuinka kävin perheen kanssa Virossa, joskus 90- luvun lopulla. Ihanilla mukulakivikaduilla oli siellä täällä pieniä kahviloita, joiden vitriineissä oli mitä herkullisemman näköisiä leivoksia. Poikkesimme yhteen niistä ja valitsin tietenkin sen kaikkein kauneimman leivoksen. Leivosksen päälle kuorrute oli pursotettu kauniille laineille. Kuvittelin sen olevan kermaa, mutta maistaminen paljasti hurjan yllätyksen. Kuorrute ei todellakaan ollut kermaa, vaan VOITA! Oli sääli, että kauniisti tehty leivos jäi syömättä. Voikuorrute oli mulle vaan hieman liikaa.

Musta paras kakku tulee pakastemansikoista. Pidän siitä, että ne on vielä hieman hyhmäisiä tarjoiluhetkelläkin. Tietenkin jos malttaisin odottaa, niin pohja ehtisi hieman kostua, mutten kuitenkaan ikinä jaksa. Viimeinenkin muru kakkua on meidän perheessä syöty jo puoli tuntia kakun valmistumisen jälkeen.

Kakkuun tulee yksinkertaisesti kermaa, banaania, mansikoita, maitosuklaata ja sokeria. Mitään muuta ei kakkupohjan lisäksi tarvita!

Valkosokerin tilalla käytän usein kookossokeria, tai intiaanisokeria. Ne tuo oman säväyksensä kakkuun.


Suttukakku

Kakkupohja
Purkillinen kuohukermaa
Mansikoita
1 banaani
Maitosuklaata
Sokeria

Osta kaupasta kakkupohja. (:D) Jos käytät pakastemansikoita, ota pussi sulamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeria oman maun mukaan. Suttaa yksi banaani ja osa mansikoista haarukalla ja sotke ne keskenään sopivan sekaiseksi mansikka-banaanisutuksi. Jätä kourallinen kokonaisia mansikoita kakun päälle koristeluun. Levitä koko suttumössö lusikalla kakkupohjan väliin. Lisää väliin myös haluamasi määrä kermavaahtoa, mutta muista jättää sitä myös kakun päälle. laita päälimmäinen kakkupohja paikoilleen ja levitä siihen reilusti kermaa. Ripottele päälle mansikoita. Raasta raastimella maitosuklaalevystä rouhetta ja sirottele ne kakun päälle. 

Parhaat asiat on yksinkertaisia. 

<3 Riina 

2 kommenttia:

  1. Nam, täytyy muutaman viikon päästä laittaa testiin kun on ensin miehen syntymäpäivät ja sitten muutaman päivän päästä omat. Harvoin (jos koskaan, hups) tulee kommentoitua, mutta olen lueskellut blogiasi jo pidemmän aikaa ja tykkään kovasti. Meidän perhe elelee minimalistista mutta täyttä elämää pienessä kaksiossa ja täältä saa aina kivoja vinkkejä arkea piristämään. Ihanaa kesää koko teidän perheelle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että luet blogiani! Kakku on kyllä super hyvä, vaikkakin tosi simppeli. :) Ihanaa kesää myös teille! <3

      Poista